- Advertisement -
AcasăExternCe fel de forme de viata conduc planeta? Dupa 9 luni de...

Ce fel de forme de viata conduc planeta? Dupa 9 luni de razboi Rusia-SUA care escladeaza in estul Europei, presedintele Parlamentului Lituaniei vrea sa o luam de la capat: „Susţin cu tărie ideea de a amplasa sisteme de apărare aeriană la graniţa dintre NATO şi Ucraina”

- Advertisement -

Cu toate ca pe parcursul celor 9 luni de razboi si in ultimii 15 ani, Rusia a atras atentia public in repetate randuri ca nu doreste sa se simta amenintata din punct de vedere militar, acesta fiind si unul dintre motivele exprimate public pentru care Rusia a declarat razboi Ucrainei, presedintele Parlamentului Lituaniei, Paulius Saudargas, pare ca vrea sa o luam de la capat in conditiile unui conflict care escladeaza periodic intre principalele puteri militare/nucleare ale lumii in estul Europei. Oficialul lituainean cere inconjurarea din punct de vedere militar a Rusiei prin amplasarea de sisteme de aparare ariana la grantia dintre NATO si Ucraina.

„Susţin cu tărie ideea de a amplasa sisteme de apărare aeriană la graniţa dintre NATO şi Ucraina, cel puţin în Polonia. Acest lucru ar contribui la protecţia cerului ucrainean cât mai adânc pe teritoriul său, protejând în acelaşi timp NATO însuşi. Sunt sigur că o astfel de îmbunătăţire nu ar însemna escaladarea războiului cu Rusia, ci dimpotrivă – ar contribui la atingerea dezescaladării prin asigurarea prevenirii atacurilor cu rachete pe teritoriul NATO”, a declarat politicianul, informează News.ro.

„O atenţie deosebită trebuie atrasă asupra creării scutului de apărare aeriană deasupra centralelor nucleare din Ucraina, astfel că ţările occidentale trebuie să furnizeze sisteme de apărare aeriană adecvate”, a rezumat Saudargas. Anterior, Uniunea Europeană şi Statele Unite au plasat asupra Federaţiei Ruse întreaga responsabilitate pentru atacul cu rachete care a provocat moartea a două persoane pe teritoriul polonez.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -