Cele mai valoroase companii din lume

Cele mai valoroase companii din lume, Apple, Amazon, Microsoft si Google.

Intr-un articol pe TheVerge în care este actualizată valoarea de piață a celor mai puternice 4 companii. Microsoft a prins locul 3 în detrimentul Alphabet (compania ce include printre altele și Google). 

  1. Apple – 923 miliarde dolari;
  2. Amazon – 782 miliarde dolari;
  3. Microsoft – 753 miliarde dolari;
  4. Google – 739 miliarde dolari.

Clasamentul evoluează în ritm alert, în funcție de valoarea de piață a acțiunilor. Este interesant cum primul loc își face banii cu precădere din vânzarea de telefoane mobile, iar poziția a 3-a nu are aproape nicio treabă cu această piață (probabil, încă mai încasează câte 4 – 5 dolari per smartphone vândut pe baza patentelor pe care Microsoft le are în portofoliu).

Google își face peste 90% din venituri pe baza advertisingului, Apple strânge 60% din veniturile sale pe baza iPhone-ului, iar Amazon mizează pe retailul online + clasic după cele mai recente achiziții din SUA. Microsoft are un business diversificat (35% din vânzările de Windows, Surface și divizia de gaming, cloud – 30%, Office și suita de aplicații pe partea de productivitate – 30%).

Apropo, Facebook este evaluat la 479.4 miliarde dolari. După cum observați, Apple s-ar putea să atingă pragul a 1 trilion de dolari și dacă vor veni cu iPhone SE în ediție nouă  + iPhone X Plus / Pro au toate șansele.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.