- Advertisement -
AcasăPoliticaCifre care dau peste cap vuvuzelele apocalipsei climatice. Ministerul Agriculturii: Doar 2,14%...

Cifre care dau peste cap vuvuzelele apocalipsei climatice. Ministerul Agriculturii: Doar 2,14% din suprafețele cultivate sunt afectate

- Advertisement -

Cu toate ca pentru dezvoltarea agriculturii la maximul capacitatii pe care il poate atinge este nevoie de investitii foarte mari in sistemele de irigatii care lipsesc cu desavarsire in Romania si de imbunatatirea tehnologiei cu care se lucreaza pamanturile, statul roman nefacand nimic in acest domeniu timp de 33 de ani, ministerul Agriculturii vine cu date care contrazic proapganda mass media legat de “seceta fara precedent” si apocalispa care urmeaza sa vina din cauza asa zisei incalaizrii globale. Minsiterul condus de Petre Daea a transmis in urma cu scurt timp unui site de stiri, ca doar 2,14% din suprafetele cultivate sunt compromise din cauza lipsei sistemului de irigatii.

Suprafața terenurilor agricole calamitate de secetă, pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor, crește la 190.818 ha, anunță Ministerul Agriculturii. Într-un răspuns pentru stiripesurse.ro, MADR precizează că suprafața totală cultivată la nivel național este de 8.892.223 de hectare, ceea ce înseamnă că seceta afectează doar 2,14% din total.

Pe culturi, suprrafețele sunt distribuite astfel: grâu, triticale: 120.102 ha; orz, orzoaică, ovăz, secară: 20.292 ha; rapiță: 20.077 ha; porumb: 17.329 ha; soia: 1.533 ha; mazăre: 454 ha; floarea-soarelui: 6.203 ha; plante furajere: 900 ha; alte culturi: 3.863 ha.

Județele afectate sunt Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Gurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea,Teleorman,Timiș, Vaslui și Vrancea.

Situația suprafețelor cu culturile calamitate se raportează zilnic pe baza proceselor verbale de constatare a pagubelor încheiate.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -