Cine este Nelu Tataru, propus de Ludovic inlocuitorul lui Costache. Tataru, cea mai prezenta figura mediatica din ministerul Santatii in ultimele luni, a condus organizația municipală PNL Huși din 2011 până în 2017, iar din 2017 este liderul organizației județene PNL Vaslui

Victor Costache si-a prezentat in aceasta dimineata demisia din functia de ministru al Snatatii in plina epidemie dupa o discutie aprinsa cu Ludovic Orban, care i-a reprosat o serie de decizii, inclusiv declaratia facuta aseara referitoare la testele”door to door”pe modelul Coreei de Sud.

La scurt timp dupa ce infromatia demsiei a fost facuta publica, Ludovic Orbana anunat intr- scurta conferinta de presa ca il va propune lui iohannis pe Nelu Tataru in functia de ministru.

Asadar, cine este Nelu Tataru, cea mai vizibila figura din ministerul Sanatatii din ultimele 6 luni. Acesta a condus organizația municipală PNL Huși din 2011 până în 2017, iar din 2017 este liderul organizației județene PNL Vaslui.

Nelu Tătaru a absolvit, în anul 1998, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, el lucrând apoi ca medic la Spitalul din Vaslui și ulterior la Spitalul din Huși.

În perioada 2007-2009 a fost director general al Spitalului Municipal din Huși, iar în perioada 2009-2010 a fost managerul spitalului.
Nelu Tătaru a condus organizația municipală PNL Huși din 2011 până în 2017, iar din 2017 este liderul organizației județene PNL Vaslui.
În legislatura 2012-2016 a fost ales senator PNL.
Nelu Tătaru a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în decembrie anul trecut, moment din care a devenit principalul comunicator și cel mai vizibil oficial din această instituție, în mandatul lui Victor Costache, un ministru care a stat mai mult în umbră în cele 5 luni de mandat.
Din momentul izbucnirii crizei coronavirus în România, a condus Grupul de lucru din Ministerul Sănătății care gestionează criza coronavirus în România.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *