Ciordache: Vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul! Președintele căuta tot felul de scuze că nu dorește să promulge bugetul!

Majoritatea PSD-ALDE nu va face nicio modificare la legea bugetului, așa cum cere președintele Klaus Iohannis, și îi va retrimite acestuia legea înapoi, pentru a arăta forța și capacitatea majorității și pentru a fi obligat să o promulge în zece zile, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.

Reprezentanții PSD au reacționat rapid după anunțul președintelui de a retrimite Parlamentului legea bugetului, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, susținând că motivările șefului statului nu se susțin și că acesta nu s-a documentat.

“Președintele căuta tot felul de scuze că nu dorește să promulge bugetul. Nu s-a documentat. Consilierii dumnealui nu cred că sunt suficient de pregătiți pe modul de calcul al bugetului. Dacă discutăm cu primarii de comună, etc, toți susțin în continuare. E un buget cu o creștere economică suficientă care asigură finanțarea acelor cheltuieli și învestiții asumate prin programul de guvernare și creșterea alocațiilor pentru copii”, a susținut Florin Iordache.

El a anunțat că Parlamentul îi va trimite înapoi președintelui legea, astfel încât în zece zile să fie obligat să o promulge.

“Ca să arătăm forța și capacitatea majorității, în cel mai scurt timp vom da un vot în Camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât președintele să fie obligat să promulge bugetul”, a adăugat Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va retrimite Parlamentului Legea privind proiectul de buget pentru 2019, cu un mesaj simplu: “Faceți un buget sănătos pentru România”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *