- Advertisement -
AcasăExternCoalitia conservatoare din Italia incepe lupta impotriva ONG-urilor care ingroapa Europa in...

Coalitia conservatoare din Italia incepe lupta impotriva ONG-urilor care ingroapa Europa in imigranti ilegali: „ONG-urile nu pot alege în mod autonom porturile și țările în care să acosteze. „prezența navelor ONG-urilor continuă să reprezinte un factor de atracție” pentru fluxurile de migranți. Trebuie să creăm căi de intrare legale pentru țările care colaborează la prevenirea plecărilor ilegale și repatrierilor, cu un mecanism de recompensare în favoarea țărilor cele mai implicate în lupta împotriva imigrației ilegale”

- Advertisement -

Coalitia conservatoare din Italia condusa de Giorgia Meloni incepe lupta impotriva ONG-urilor politice care in ultimele 3 decenii au ingropat Europa in imigranti ilegali din Africa si Orientul Mijlociu. Minsitrul de Interne, Matteo Piantedosi, a tinut un discurs de 40 de minute in Parlamentul de la Roma in care a spus ca prioritatea numarul 1 a Executivului italian este sa puna capat migratiei ilegale promovata de ONG-uri. Oficialul italian a spus ca ONG-urile nu pot ajunge sa impuna tarilor cote de imingrati ilegali. Minsitrul de interne italian a declarat ca una dintre solutiile luate in calcul pentru a puna capat ONG-urilor este ca tarile africane de unde sunt adusi imigrnatii ilegali sa fie ajutate finanicar de catre tarille europene pentru a putea combate eficient traficul de persoane practicat de ONG-uri-uri.

„În perioada 1 ianuarie 2021–9 noiembrie 2022, în cadrul a 91 de evenimente de debarcare, ONG-urile au adus 21.046 de migranți pe coastele italiene, dintre care 9.956 în 2021 și 11.090 în 2022”, subliniind că sosirile în acest an „au fost peste 90.000, cu 60% mai multe decât în ​​aceeași perioadă a anului 2021. O cifră care afectează puternic sistemul de primire, deja afectat de sosirile refugiaților care fug de războiul din Ucraina, în jur de 172.000”. Activitatea complexă de monitorizare necesită un mare efort operațional și acesta este un punct pe care ministrul l-a subliniat cu tărie. Numai referitor la debarcările din Catania și Reggio Calabria, a subliniat șeful Ministerului de Interne, „Statul a depus un efort impresionant”. Apoi, Piantedosi a reamintit că gestionarea fluxurilor migratorii este „o provocare epocală, care nu poate fi înfruntată individual de către state”. Și, din nou: „Sunt 100.000 de migranți în sistemul de primire și Prefecturile raportează o saturație de locuri, disponibilitate și situații critice”, relateaza La Stampa preluatde Rador.

Restricțiile promise de premierul Giorgia Meloni vor sosi. Și vizează confiscarea flotei umanitare, care operează în Canalul Siciliei, care în 2022 a adus în Italia 10.980 de migranți, 12% din totalul de 93.000 debarcați până acum. Însă măsura trebuie să fie refuzată într-un mod ponderat, eficient și ne-susceptibil de măsuri din partea Curții Constituționale, Palatului Quirinale și Comisiei Europene. Nu este un obiectiv ușor. „Sustenabilitatea ospitalității se măsoară și în termeni de impact asupra siguranței comunităților noastre”, explică Piantedosi în raportul său, și „nu există nicio îndoială că drumul de urmat este să guvernăm migrațiile, decât să suportăm consecințele. Necesitatea de a guvernarea fluxurilor și de a stopa plecările ilegale este confirmată și de dificultățile pe care le întâmpină sistemul național de primire. Sunt dificultăți pe care prefecții și primarii le cunosc bine și care pun la grea încercare sustenabilitatea întregului sistem, cu repercusiuni evidente în ceea ce privește ineficiența serviciilor oferite, creșterea costurilor și, nu în ultimul rând, capacitatea de a asigura o integrare eficientă a persoanelor”.

Piantedosi s-a concentrat apoi pe problema ONG-urilor, în special cazul Ocean Viking și tensiunile succesive cu Franța. „Ocean Viking s-a îndreptat în mod autonom spre coastele franceze, o decizie care nu numai că nu a fost niciodată dorită de Italia, dar care, de fapt, a creat polemici la nivel internațional, nici acestea dorite absolut deloc de guvern, cu riscul de a avea repercusiuni asupra politicilor migratorii la nivel european”, a spus ministrul de Interne. „Nava Ocean Viking, care arborează steag norvegian, a operat în perioada 22–26 octombrie, cu până la șase intervenții asupra a peste 200 de migranți, la adresa acestei nave, pe 24 octombrie, printr-o notă verbală de la Ministerul nostru de Externe, Norvegia a fost îndemnată să ia orice măsuri necesare pentru a identifica un port sigur pentru migranți. L-am îndemnat pe ministrul nostru de Externe să mențină discuții deschise cu Norvegia și să obțină informații despre persoanele aflate la bord. Ocean Viking nu a intrat niciodată în apele teritoriale italiene și autoritățile italiene nu au notificat niciodată nicio măsură de interdicție, decizia navei de a părăsi coastele italiene pare să fi fost luată după ce mass-media a răspândit deja știrea că oamenii salvați pe alte nave ONG debarcaseră deja”, a concluzionat Piantedosi.

Așadar, ministrul Piantedosi a reconstituit mai întâi evenimentele din ultimele zile, în fața porturilor din Catania și Reggio Calabria. „ONG-urile nu pot alege în mod autonom porturile și țările în care să acosteze”, a spus Piantedosi în cadrul briefing-ului din Senat. Apoi, ministrul italian de Interne a explicat că „prezența navelor ONG-urilor continuă să reprezinte un factor de atracție” pentru fluxurile de migranți și, de asemenea, sunt importante și pentru „organizațiile criminale, care își bazează modalitatea lor de acțiune pe prezența activelor ONG-urilor din zonă”. Astfel, despre Ocean Viking ministrul de Interne, Matteo Piantedosi, în raportul său către Senat, a subliniat: „Nu a intrat niciodată în apele teritoriale italiene”. Pe 8 noiembrie, „Ocean Viking, după ce a oprit câteva zile, s-a deplasat independent spre vest, către coastele franceze”. În consecință, explică ministrul, „dacă ONG-urile acționează în mod independent, devine mai greu pentru State să acționeze”. Cât despre controversele cu Franța, Piantedosi a subliniat „că nu au fost dorite de Guvernul italian”.

Gestionarea fluxurilor migratorii este, „cum a afirmat președintele Consiliului de Miniștri Meloni”, una dintre acele „provocări epocale care nu pot fi înfruntate de Statele individuale, asupra căreia a sosit momentul ca Uniunea Europeană să dezvolte o mare politică pentru migrații”, subliniază Piantedosi, în informarea sa la Senat. Și „Italia nu a încălcat niciodată principiile solidarității și ospitalității, dar ospitalitatea are o limită de netrecut în capacitatea Statului de destinație a fluxurilor de a asigura căi de integrare eficiente”. Astfel, Ministerul de Interne subliniază care este linia: „Vrem să activăm coridoare umanitare pentru persoanele vulnerabile, care să fie folosite ca pârghie și pentru țările de origine și de tranzit ale fluxurilor. Trebuie să creăm căi de intrare legale pentru țările care colaborează la prevenirea plecărilor ilegale și repatrierilor, cu un mecanism de recompensare în favoarea țărilor cele mai implicate în lupta împotriva imigrației ilegale”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -