- Advertisement -
Acasă Justitie Comisarul-șef Cristian Ghica dupa cea protestat singur in fata Ministerului de Interne:...

Comisarul-șef Cristian Ghica dupa cea protestat singur in fata Ministerului de Interne: „Prin acest protest, încerc să atrag atenția! Să atrag atenția, pentru că lucrurile au scăpat de mult de sub control! Nu văd ce aș putea dialoga cu șefii MAI, pentru că toți șefii Ministerului de Interne sunt absolut la curent cu demersurile mele și au fost întotdeauna, și au girat prin tăcere sau au vizat în mod direct, în cazul unora dintre ei, îndepărtarea mea și aducerea mea la tăcere! MAI incerca sa ma ereduca la tecere, sanctionandu-ma in mod repetat!”

- Advertisement -

Comisarul-șef Cristian Ghica a fost ieri dupa amiaza singurul protestatar din fata Ministerului de Interne. Acesta a declarat jurnalistilor care l-a intervievat motivul pentru care a recurs la un protest la care nu i s-a alaturat nimeni. Comisarul sef a spus ca incearca sa atraga atentia prin protestul sau asupra deprofesiionalziarii sistemului si modul in care Politia reuseseste sa aiba o reputatie chiar mai proasta decat inainte. Acesta a declarat junralstilor ca Minsiterul de Interne este la curent cu actiunile sale de mult timp si nu daor ca nu fac nimic in acest sens, dar chiar incearca sa il reduca la tacere sancrtioandu-l in mod repetat.

Prin acest protest, încerc să atrag atenția! Să atrag atenția, pentru că lucrurile au scăpat de mult de sub control, în sensul că totul s-a deprofesionalizat, totul a devenit o glumă aflată la mâna unor împuterniciți și doctori. 

Din păcate, capacitatea de reacție și de a obține rezultate a scăzut drastic. Totul se desfășoară pe prietenii, pe cunoștințe și totul se desfășoară astfel încât nu cred că mai putem asigura, la un nivel corespunzător, siguranța pe care o clamăm prin inscripțiile de pe mașini.

Am notificat acest protest până la sfârșitul lunii, până pe 30 iulie. 

Nu cred că mi se vor mai alătura alți polițiști, nu încerc să fac prozeliți. Încerc doar să atrag, în mod personal, atenția că lucrurile riscă să meargă mult prea departe și să devină de nereparat. Nu am suport sindical la acest moment, nu am suportul declarat public al altor polițiști, deși sunt sunat și susținut de foarte mulți polițiști din toată țara, care îmi aduc la cunoștință foarte multe întâmplări din viața lor, negative în sensul ăsta și în legătură cu activitatea Poliției și cu abuzurile din Poliție, pentru că se pare că a devenit un mod de operare. Dar nu am suportul declarat și nici prezența altor polițiști și nici nu aș vrea să se întâmple asta, pentru că nu aș vrea să creez o instabilitate în sistem, care oricum este destul de volatil.

Nu văd ce aș putea dialoga cu șefii MAI, pentru că toți șefii Ministerului de Interne sunt absolut la curent cu demersurile mele și au fost întotdeauna, și au girat prin tăcere sau au vizat în mod direct, în cazul unora dintre ei, îndepărtarea mea și aducerea mea la tăcere. Prin urmare, nu cer ceva vreunuia dintre șefii MAI, le cer doar să aplice legea și să păstreze un climat de normalitate. Pentru că simplul fapt că mă îndepărtează pe mine nu va rezolva problema, ci o va acoperi – cum sunt ei obișnuiți să facă de atâția zeci de ani. Să o bage sub preș, că dispare. Nu, problema nu dispare, va rămâne în continuare aceeași. Problema este constatată de instituții europene, care spun că suntem a doua țară în ceea ce privește corupția în Interne, fiind devansați dacă nu mă-nșel de Bulgaria, nu?! Cam ăsta e nivelul Poliției Române.

Iar faptul că mă aduc pe mine la tăcere, eliminându-mă sau sancționându-mă în mod repetat și intenționând în final eliminarea mea din sistem, nu va repara sistemul. Ba dimpotrivă, va crea un precedent periculos, pentru că niciun alt polițist nu va mai avea curajul să spună lucrurilor pe nume și să arate adevărata față a acestor oameni și a acestor activități pe care le pot categorisi ca fiind la limita legii”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Cristian Ghica.

„Să fie clar, un minister perfect este o utopie. Există în orice Poliție din lumea asta și în orice instituție din lumea asta și uscături – așa cum le zicem noi, românii. Cred că ar trebui început un proces de reprofesionalizare, pentru că în ultimii 20 de ani nu am făcut decât să ne ducem, practic, în cap. Poate ar trebui să începem un proces de curățare morală, pentru că atâta timp cât la conducere sunt oameni care, la o simplă căutare pe Google, constați că au plagiat aproape 50% din lucrarea de doctorat, nu putem vorbi de o curățenie. Ar trebui începută curățenia de sus, ar trebui să luăm măsuri atunci când se semnalează lucruri, și nu să ne întrebăm de ce au filmat polițiștii atunci când un comisar-șef din minister încalcă legea și ar trebui să luăm măsuri împotriva celui care a încălcat legea. Exact asta ar trebui să se întămple și începând de la vârf, pentru că acolo este problema, nu la oamenii de jos care înțeleg încă să-și mai facă treaba”, a spus, pentru Bugetul.ro comisarul din Poliția Capitalei.

Da, este dezamăgitor să constați că ministrul de Interne, în loc să vadă evidentul par din ochii domnului comisar-șef Ciocan, a văzut paiul, posibilul pai, din ochii agenților, că nu este normal ca ei să filmeze. Cred că ăsta este și motivul pentru care, la momentul ăsta, Poliția este dotată cu body-cam-uri, pentru că tipul ăsta de intervenții delicate i-a pus de-a lungul timpului în pericol pe colegii polițiști, doar pentru că au oprit pe cine nu trebuie, doar pentru că au luat măsuri împotriva cui nu trebuia. E un caz de care am aflat aseară, la o Poliție din zona Moldovei, nu mai știu exact unde, când un polițist a fost eliminat din sistem, pentru că a oprit prietenul sau finul al șefului de IPJ. Și atunci, ăsta este motivul pentru care polițiștii se acoperă fie prin fimările făcute cu body-cam-uri, fie prin acestea făcute cu telefonul personal, care pot face lumină și le salvează cariera. În lipsa lor, domnul Ciocan ar fi reclamat 475 de abuzuri, iar singurii vinovați ar fi cei doi agenți care nu și-au făcut decât treaba”, a explicat, pentru Bugetul.ro Cristian Ghica.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here