- Advertisement -
Acasă Justitie Comisia de la Venetia recomanda desfiintarea Sectiei Speciale pentru Invetigarea Infractiunilor din...

Comisia de la Venetia recomanda desfiintarea Sectiei Speciale pentru Invetigarea Infractiunilor din Justitie

- Advertisement -

Comisia de la Venetia a trimis in urma cu scurta vreme un raspuns ministrului justitiei condus de Stelian Ion cu refeire la Sectiei Speciale pentru Invetigarea Infractiunilor din Justitie. Comisia recomanda desfiintarea Sectiei Speciale in raspunsul dat ministrului si aprecieaza „intenţia autoritartilor romane de a reforma sistemul juridic”.

Iată recomandările Comisiei de la Veneţia:  

Articolul 4 din Amendamentele Camerei Deputaţilor ar trebui eliminat, deoarece introduce un nou tip de inviolabilitate pentru judecători şi procurori în cadrul unui domeniu extrem de sensibil – urmărirea penală – care depăşeşte cu mult imunitatea funcţională.

Articolul 6 din Amendamentele Camerei Deputaţilor nu ar trebui urmărit. Acest articol prevede o nouă competenţă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acordând secţiunii relevante a CSM competenţa exclusivă de a decide cu privire la acţiunile în materie penală împotriva judecătorilor şi procurorilor. Comisia de la Veneţia consideră că procedurile penale care nu intră în sfera imunităţii funcţionale nu ar trebui să intre în competenţa CSM şi ar trebui să fie aduse direct în faţa instanţelor de judecată fără examinarea prealabilă a CSM.

Plângerile părţilor vătămate, care sunt adesea plângeri penale, formulate de persoane private împotriva judecătorilor şi procurorilor, ar trebui să fie tratate de către parchetul obişnuit şi ar trebui considerate ca o chestiune urgentă care are nevoie de reformă.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here