Controversatul “Codiță” îi acuză pe șefii Poliției Caracal de faptul că îi anunțau pe interlopii locali înaintea unei razii

Remus Rădoi, zis Codiță, controversatul afacerist condamnat din Caracal căruia adjunctul Poliției Olt i-a cerut ajutorul în ziua dispariției Alexandrei, lansează acuzații la adresa Poliției Caracal. Bărbatul susține că, într-un alt caz, șefii poliției ar fi informat liderul unui grupări că urmează percheziții. Rădoi a făcut marți acuzațiile de pe treptele Poliției din Caracal, unde a venit să fie audiat în cazul Alexandrei, la o zi după ce fusese citat de procurorul DIICOT.

Remus Rădoi, un personaj local controversat, cu o condamnare la activ, susține că adjunctul Poliției Caracal l-ar fi pus în gardă pe liderul unei grupări interlope că urmează să facă o percheziție care îl viza. Descinderea era provocată de un pont dat polițistului de către Rădoi.

Redăm dialogul dintre jurnaliștii prezenți la sediul Poliției din Caracal și ”Codiță”:

Reporter: Spuneaţi că aţi vorbit cu un secretar de stat în MAI (n. red. – Gheorghe Nucu, recent demis)?
Remus Rădoi: Da.

Reporter: Sub ce formă?
Remus Rădoi: Sub forma unei audienţe legale, faţă în faţă. Există oportunitatea de a face o cerere prin care apoi să beneficiezi de o audienţă.

Reporter: Ce i-aţi spus?
Remus Rădoi: Am lăsat si un memoriu care a fost direcţionat către DGIPI, mi s-a recomandat să îl las la DGIPI. Apoi, DGIPI a trimis un comunicat înapoi către MAI în care spuneam că ce eu arătam e veritabil, e adevărat.

Reporter: Ce anume i-ați spus?
Rădoi: Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracțional arătam că au existat anumite nereguli, de la faptul că nu au existat niște interceptări pe o perioadă bună de timp și până la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime, sau faptul ca s-au audiat victimele în aceeași clădire cu infractorii sau că infractorii știau că va urma percheziția, faptul că unii din infractorii a afirmat că are legătură directă în DIICOT, a și sunat un lucrător din DIICOT care apoi l-a informat că da, ai un dosar și o să aveți și o percheziție, faptul că domnul procuror ne-a spus că există probe suficiente și că vor fi arestate 10 persoane și nu s-a mai întâmplat, dar și faptul că în urma informării mele cu privire la acest clan, respectiv conducerea Poliției Caracal, Poliția Caracal l-a sunat pe liderul grupării și l-a informat mot a mot, respectiv toate cuvintele, despre ceea ce eu le spusesem.

Adjunctul Poliției Caracal a fost informat de mine, telefonic și apoi fizic, că gruparea era adunată într-un local, având asupra lor arme albe și urmau să descindă într-un local și a ataca pe cineva.

Reporter: adică să-și regleze niște conturi?
Rădoi: Da! Am cerut să se deplaseze un echipaj, iar rezultatul a fost că domnul Humă (n.red. Daniel Humă, al Poliției Caracal) l-an sunat pe șeful clanului și i-a spus să plece pentru că urmează să descindă acolo. Șeful clanului m-a sunat pe mine și mi-a spus că sunt un prost, că tot ceea ce fac ajunge mai devreme sau mai târziu la ei.

Remus Rădoi a venit la sediul poliției pentru a fi audiat. Numai că, întrucât bărbatul fusese citat luni la ora 10 și nu a venit, procurorii nu l-au primit și au reprogramat audierea lui vineri, la ora 10.

Citește și https://dc360.ro/klaus-iohannis-despre-nemultumirile-investitorilor-americani-referitoare-la-oug-114-si-legea-offshore-am-informatii-ca-la-nivelul-guvernului-roman-exista-o-disponibilitate-de-a-repara-lucruri-care-nu/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.