Copilul de 4 ani anesteziat la o clinica de stomatologie care a intrat in coma apoi in moarte cerebrala a murit: În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare

Copilul de 4 ani anesteziat la o clinica de stomatolgie din Pitesti a murit. Accesta intrase ieri in coma iar acum cateva ore in moarte cerebrala, fiind tinut in viata de aparate, insa acesta nu a rezistat decat cateva ore, acum cateva minute medicii declarand decesul acestuia.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”: “Din păcate, copilul de 4 ani şi 8 luni a pierdut lupta cu viaţa. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinţii au fost lângă el”

Reprezentanţii clinicii susţin că le-ar fi recomandat părinţilor să aleagă anestezia locală, dar ei ar fi cerut anestezie generală. Procedura a fost realizată de un medic primar de anestezie şi terapie intensivă care avea contract cu cabinetul.

„La 45 de minute de la inducţie a apărut o instabilitate hemodinamică majoră, cu tahicardie severă, complicată cu stop cardiorespirator. Am intervenit imediat, solicitând în timpul manevrelor de resuscitare şi ajutorul ambulanţei specializate, pentru siguranţă acestui pacient”, a explicat Adrian Dinulescu, medic anestezist.

În urma apelului la 112 dat de o asistentă, ambulanţa l-a transportat pe băiat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Piteşti.

Băiatul de 4 ani şi 8 luni a fost dus, luni, de părinţi la clinica din Piteşti pentru o intervenţie stomatologică. În urmă cu trei săptămâni, la o consultaţie, medicii au spus că are nevoie de o intervenţie în care să fie tratate câteva carii complicate. Procedura ar fi presupus şi scoaterea nervului şi ar fi fost dureroasă fără anestezie.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *