- Advertisement -
Acasă Economie Coronvairus. Comisia Europeana: Economia Romaniei va contracta cu 6% in 2020. La...

Coronvairus. Comisia Europeana: Economia Romaniei va contracta cu 6% in 2020. La nivelul Uniunii Europene, economia va contracta in 2020 cu nu mai putin de 8,3%. Previziunile Comsiei Europene sunt mai sumbre decat cele prezentate anterior

- Advertisement -

In contextul actual al pandemiei de coronavirus, intreaga economia mondiale este afectata ca urmare a masurilor luate de Guverne pentru a opri raspandirea pandemeiei.

Comisia Europeana si-a prezentat public marti previziunile pentru tarile membre ale Uniunii Europene in contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Astfel, economia Romaniei va contracta cu 6% in 2020, urmand ca din anul 2021 PIB-ul sa urce cu 4%.

La nivelul tarilor membre UE economia va contracta cu pana la 8,3% in 2020, urmand ca in 2021 economia sa creasca cu 5,3%.

Ultima previziune a Comisiei Europene pezentata azi este insa mai sceptica decat cele anterioare, astfel ca la penultima previziune prezentata de CE in contextul crizei provocate de coronvairus, contractarea la nivelul tarile uniunii Europene era de 7,4%, in loc de 8,3%.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv pentru o economie în serviciul cetățenilor, a declarat: „Impactul economic al restricțiilor de deplasare a persoanelor este mai grav decât ne-am așteptat la început. Situația este încă dificilă și ne confruntăm cu numeroase riscuri, printre care se numără un nou val masiv de infecții. În orice caz, aceste previziuni arată clar de ce avem nevoie de un acord cu privire la pachetul nostru ambițios de măsuri de redresare, NextGenerationEU, pentru a ajuta economia. În ceea ce privește anul în curs și anul viitor, ne putem aștepta la o relansare economică, dar trebuie să fim atenți la ritmul diferit al redresării. Trebuie să ne protejăm în continuare lucrătorii și companiile și să ne coordonăm strâns politicile la nivelul UE, pentru a ne asigura că vom ieși din această criză mai puternici și uniți.”

Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie, a declarat: „Coronavirusul a secerat viața a mai mult de jumătate de milion de oameni pe mapamond, o cifră care crește pe zi ce trece – în unele părți ale lumii într-un ritm alarmant. Previziunile în discuție indică efectele economice devastatoare ale acestei pandemii. Răspunsul politic pe teritoriul întregii Europe a contribuit la atenuarea șocului pentru cetățenii noștri, însă această situație continuă să creeze tot mai multe divergențe, inegalități și o insecuritate crescândă. Iată de ce este atât de important să ajungem la un acord rapid cu privire la planul de redresare propus de Comisie – pentru a le insufla economiilor noastre mai multă încredere și a le asigura o finanțare suplimentară în acest moment critic.”

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here