- Advertisement -
AcasăPoliticaCOVID-ul, noul cartof fierbinte al politicii. Ionut Mosteanu dupa ce Citu a...

COVID-ul, noul cartof fierbinte al politicii. Ionut Mosteanu dupa ce Citu a spus ca gestioanrea “pandemiei” era treaba USR: Am văzut ultimele declaraţii ale premierului Florin Cîţu şi vreau să spun câteva lucruri despre asta. În primul rând, legat de vaccinare, Florin Cîţu, premierul în funcţie, a vrut să coordoneze această campanie de vaccinare. De când a preluat mandatul, din decembrie anul trecut, nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii

- Advertisement -

“Pandemia” sufletului despre care se vorbeste apropie non stop de 2 ani de zile este noul cartof fierbinte de pe sena politici romanesti. Turmentatul Citu a iesit astazi si a acuzat pluseristii pentru gestioanrea pandemiei dupa ce numarul de cazuri a crescut (sau a explodat cum spune unii senzationisti “jurnalisti” la televizor) in ultimele zile. Liderul deputatilor USR, Ionut Mosteanu, i-a rapsuns lui Citu in urma cu scurt timp si i-a transmis faptul ca gestioanrea pandmeiei a fost facuta chiar de catre le insasi (de catre premier). Acesta l-a acuzat chiar pe Citu ca nu a vrut sa lase Minsiterul Santatii (condus de Vladut si Mihaila) sa se ocupe de gestioanrea pandemiei.

“Am văzut ultimele declaraţii ale premierului Florin Cîţu şi vreau să spun câteva lucruri despre asta. În primul rând, legat de vaccinare, Florin Cîţu, premierul în funcţie, a vrut să coordoneze această campanie de vaccinare. De când a preluat mandatul, din decembrie anul trecut, nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii, a vrut să fie coordonatorul campaniei de vaccinare. Dânsul, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii, a coordonat această campanie care este un eşec şi trebuie să spunem lucrul ăsta. Şi singurul responsabil pentru acest eşec este Florin Cîţu şi, în numele grupului parlamentar USR PLUS, îi solicit lui Florin Cîţu să vină în faţa Parlamentului pentru că românii trebuie să ştie, aşa cum îi place dânsului să spună, cu un raport despre campania de vaccinare”, a afirmat, la Palatul Parlamentului, Ionuţ Moşteanu, care este şi purtător de cuvânt al USR PLUS.

“Este coordonatorul campaniei (premierul Florin Cîţu), a avut toate resursele la dispoziţie, resurse guvernamentale, s-au băgat milioane de euro în campania de comunicare şi să ne explice nouă şi românilor de ce este un eşec, de ce am ajuns să fim pe penultimul loc în Europa la vaccinare. Dânsul este responsabil”, a adăugat Moşteanu.

“Florin Cîţu, în lunile astea, a luat numai decizii contradictorii şi, pe bună dreptate, lumea nu a mai înţeles nimic: când e cazul să ne relaxăm, când e cazul să nu ne relaxăm şi să avem grijă. (…) În momentul în care toată Europa zicea că vine valul patru, anunţa relaxări şi spunea că totul este minunat, totul o să fie minunat. Acum nimeni nu mai înţelege nimic. Spune că trebuie să folosim certificatul verde la peste 3 la mie (incidenţa infecţiilor cu SARS-CoV-2). La 3 la mie deja răul este făcut, acea localitate deja are probleme foarte mari. Certificatul verde trebuie folosit înainte, ca să faci prevenţie, aşa cum au făcut toate ţările europene, care, iată, au câştigat bătălia cu acest val patru, marea majoritate, pentru că au luat nişte decizii cu cap şi coadă, nişte decizii înţelepte, curajoase care au dus până la urmă la protejarea populaţiei. Este inacceptabil ce se întâmplă în momentul acesta şi singurul responsabil pentru acest eşec este încă premierul Florin Cîţu”, a indicat liderul deputaţilor USR PLUS.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here