- Advertisement -
Acasă Justitie Cristian Cioaca, condamnat pentru omor, ar putea iesi dupa doar 7 ani...

Cristian Cioaca, condamnat pentru omor, ar putea iesi dupa doar 7 ani de inchisoare in loc de 16 pentru cat a fost condamnat initital

- Advertisement -

In Romania, ca esti hot, ca furi o paine, ca esti pedofil, violator sau criminal, nu pare sa fie mare diferenta, cel putin asa rezulta din pedepsele date catre judecatori si felul in care li se scade din pedepse condamatilor penteru cazuri grave/ foarte grave. Ca sa comparam putini situatiile, ca agreeem sau nu personajul, il vom lua ca exemplu pe Radu Mazare, a care a fost condamnat pentru coruptie la 10 ani de inchisoare in luna mai 2019.

Ce pedepsa a primit Cristian Cioaca pentru fapte de omor in anul 2014? 15 ani si 8 luni, iar pentru din mai multe circumstante intre timp, cum necum, acesta ar putea iesi anul acesta din inchisoare dupa doar 7 ani de la momentul codamnarii, poate chiar mai devreme avand in vedere ca a fost condmnat in iulie 2014.

Desi vorbim despre omor, chiar si avocata familiei victimei pare oarecum imapcata cu situatia, aceasta spuannd ca nu este in regula chiar 7 ani de inchisoare, ci 11, avand in vedere ca „bietul” Cioaca a muncit in inchisoare.

”Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a paricipat la diferite activităţi. Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere. În opinia mea, Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit. Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus Crina Radu avocatul familiei Elodiei Ghinescu.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here