- Advertisement -
AcasăExternCum se joaca politicienii populisti cu mintile propriilor cetateni in functie de...

Cum se joaca politicienii populisti cu mintile propriilor cetateni in functie de propriul interes. Speriati ca ar putea pierde guvernarea peste 4 ani si ca Netanyahu ar putea reveni la putere, opozitia ajunsa la putere face un proiect prin care sa impuna un prag de ani privind posibilitatea unui premier de a se afla la putere. Proectiul este vazut ca fiind un proiect anti Netanyahu dupa ce acesta a fost cel mai longegiv premier al Israelului din istorie

- Advertisement -

Dupa ce chiar in Romania aflam nu mai departe de zilele trecute PSD si PNL vor un proiect prin care Constiutia sa fie modificata astfel incat Romania sa devina dintr-o republica semi prezidentiala o republica parlamentara prin care presedintele ar urma sa isi piarda toate atributiile, azi aflam ca si in Israel actuala putere incerca sa se asigure ca repreznentatul opotizitiei, respectiv Netanyahu, nu va mai reveni la putere vreodata. Puterea propune un proiect prin care numarul de mandate de premier sa fie limitat, asta dupa ce Neatanyahu a parasit fotoliul de premier in urma cu doar cateva luni, avand in spate 15 ani pe acesta functie. Proiectul vine in contextul in care vorbim despre un premier ales de cetateni, prin vot, nu prin frauda, de fapt asta fiind porblme cea mare atunci cadn vrei sa previ abuzurile. Interesant cum proiectul actualei puteri vine dupa doar cateva luni de guvernare.

„Această lege este o lege personală menită să îl împiedice pe Netanyahu să revină la putere împotriva voinţei poporului”, a declarat deputata Miri Regev, membră a partiduluide drapta Likud.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -