- Advertisement -
AcasăExternDaca nu ar fi, nu s-ar povesti. Ucraina, suparata pe raportul Amnesty...

Daca nu ar fi, nu s-ar povesti. Ucraina, suparata pe raportul Amnesty International. Oficialii de la Kiev nu contrazic informatiile din raport dar sunt suparati ca acesta foloseste propagandei ruse. Responsabila Amnesty International pentru Ucraina a demisionat

- Advertisement -

Razboiul din Ucraina scoate la iveala apucaturi demne de epoca de piatra. Acuzatiile rusilor cu privire la faptul ca ucrianenii obisnuiesc sa isi foloseasca drept scuturi umane propria populatie nu este contrazisa de ucraineni dupa raportul Amnesty International. Ba mai mult, oficialii de la Kiev reproseaza organizatiei intenationale ca au facut informatiile publice acuzand ca acestea folosesc propagandei ruse. Fara sa contrazica de asemenea datele din raport, in acesta dimineata, Responsabila Amnesty International pentru Ucraina a demisionat.

„Dacă nu trăiţi într-o ţară invadată de ocupanţi care o fac bucăţi, probabil nu înţelegeţi ce înseamnă să condamnaţi o armată de apărători”; a scris reprezentanta Amnesty în Ucraina. Ea susţine că a încercat să convingă conducerea organizaţiei că raportul este părtinitor şi nu ţine seama de punctul de vedere al ministerului ucrainean al apărării.

Pokalciuk arată că Amnesty a trimis în cele din urmă o solicitare ministerului, însă a lăsat prea puţin timp pentru un răspuns, iar ca urmare raportul pare să susţină versiunea Moscovei. „În efortul de a proteja civilii, acest raport a devenit un instrument al propagandei ruse”, a adăugat ea.

Într-un mesaj anterior pe Facebook, Pokalciuk mai afirma că Amnesty nu a ţinut seama de apelurile echipei sale de a nu publica raportul şi că „ieri aveam speranţa naivă că totul se poate aranja şi că textul va fi înlocuit. Dar astăzi mi-am dat seama că nu se va întâmpla asta”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -