- Advertisement -
Acasă Politica Dan Barna: "După cum ştiţi, azi vom adopta bugetul în Guvernul României!...

Dan Barna: „După cum ştiţi, azi vom adopta bugetul în Guvernul României! Nu este un moment mai potrivit decât acesta să am onoarea şi bucuria să asist la inaugurarea unei astfel de lucrări!”

- Advertisement -

Liderul USR, Dan Barna, a declarat vineri dupa amiaza, la inagurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni, referitor la noul buget pe anul 2021, care fi adoptat azi, ca „este o onoare faptul ca are bucuria sa asiste la inagurarea unei astfel de lucrari”.

„După cum ştiţi, azi vom adopta bugetul în Guvernul României şi cred că nu este un moment mai potrivit decât acesta să am onoarea şi bucuria să asist la inaugurarea unei astfel de lucrări. Şi spun asta pentru că logica, întreaga abordare pe care Coaliţia, premierul Florin Cîţu şi membrii Guvernului o au pentru construcţia acestui buget este una axată pe investiţii, pentru că România a început prea multe proiecte în 30 de ani care au rămas doar o poveste pe hârtie sau un studiu între nişte coperţi de dosare. Faptul că azi vedem un proiect important pentru România finalizat, vedem o pistă 2 a Aeroportului Otopeni care este o pistă la standardele 2021 pe plan mondial, este o pistă pe care poate ateriza orice tip de avion aflat în exploatare de către oricare companie internaţională, este un lucru important deoarece ne dorim să ne dezvoltăm”, a spus Barna.

„Evident, ar fi trebuit să avem aceste lucruri rezolvate acum mai mulţi ani. Nu s-a întâmplat, este istoria contrafactuală. Ce ar fi fost dacă guvernele timp de 30 de ani s-ar fi concentrat mai mult pe investiţii şi mai puţin pe contracte dedicate care nu s-au finalizat? Dar toate astea contează mai puţin astăzi. Ceea ce ne dorim şi ceea ce îşi propune şi ministrul Cătălin Drulă, ceea ce îşi propune şi premierul Florin Cîţu, chiar am discutat despre această inaugurare cu el seara trecută, ne propunem ca fiecare proiect început să ajungă la un rezultat”, a adăugat vicepremierul.

„Înseamnă că nu avem altă opţiune decât să direcţionăm spre finanţare proiecte care se vor termina, dacă vorbim de PNRR, până în 2026, celelalte din fonduri europene. Şi poate asta este o bună practică pe care vom învăţa să o luăm de la PNRR şi pentru fondurile de coeziune, aceea de a gândi proiectele din perspectiva rezultatelor şi nu atât din perspectiva unor poveşti frumoase care obţin puncte bune la finanţare, dar se întâmplă după aceea în ponderi mai mici sau mai mari”, a punctat Dan Barna.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here