Dăncilă: “Îi cer președintelui să se abțină de la declarații care fac rău României. Guvernul e pregătit pentru a prelua Președinția Consiliului UE”

Premierul Viorica Dăncilă a susținut marți că Guvernul este pregătit pentru a prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene și i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să se abțină de la declarații care fac rău României. “Îl rog pe domnul președinte să nu mai iasă cu astfel de declarații, pentru că trebuie să existe un consens, iar eu țin la acest consens”, a declarat Dăncilă.

 

Ea a susținut, într-o conferință de presă susținută alături de liderul PSD, Liviu Dragnea, că România se află în grafic, în linie dreaptă pentru preluarea președinției Consiliului UE.
“Am văzut declarațiile domnului președinte referitoare la faptul că România nu este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. În calitate de prim-ministru, vă asigur că România este pregătită pentru a prelua președinția Consiliului UE. Suntem în grafic atât din punct de vedere al programului, dar și din punct de vedere organizatoric și logistic”, a declarat Dăncilă.
Referindu-se la atacul președintelui Iohannis la adresa Guvernului, Dăncilă a spus că “orice declarație care aduce o umbră de îndoială asupra acestui lucru nu poate face decât rău României”.
Ea a cerut tuturor forțelor ăpolitice și șefului statului “să se abțină de la astfel de declarații pentru că România are nevoie de consens, de unitate, de buni români care să se gândească în primul rând la propria țară și mai puțin la interesele personale”.
Șeful statului a declarat, luni, într-o întâlnire cu primarii, că “lucrurile au luat-o razna”, iar “necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă”.
El a susținut că are “o mare îngrijorare” privind anul 2019, când România preia președinția Consiliului UE.
“Știți bine că, de la 1 ianuarie 2019, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, o poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, o poziție extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am zis că o să facem față rezonabil. Între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înțeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demiși. Ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiți. Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare. Nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a spus Iohannis.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.