- Advertisement -
Acasă Politica Dancu spune ca a constatat cu tristete ca Ponta nu prea mai...

Dancu spune ca a constatat cu tristete ca Ponta nu prea mai e dorit inapoi in PSD: Nu cred, nu am văzut un entuziasm în PSD ca să fiu sincer pentru revenirea lui Ponta! Așa s-a întâmplat cu toți președinți ai PSD-ului până acum!

- Advertisement -

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dancu, care ne anunta cu mare entuziasm in urma cu aproximativ doua saptamani ca PSD se pregateste de constructia unei aliante pe partea stanga a politici si ca urmeaza printre altii aliante cu verzii si partidul lui Ponta, este deja incurcat in planuri inainte sa inceapa. Vasile Dancu a declarat la emsiune „Ce-i in Gusa, si-n capusa” de la Gold Fm prezentata de Cozmin Gusa, ca fostul lider PSD , Victor Viorel Ponta, nu prea mai e dorit inapoi in partid. Acesta a spus insa ca nu este primul si probabil niciun ultimul caz, deoarece PSD a procidat la fel cu toti ceulati lideri pe care i-a avut pana acum. Dancu considera insa total gresita acesta gandire si spune ca un fost lider de partid este cu atat mai important sa fie apreciat dupa ce nu mai este presedinte si a acumulat in cursul anilor experienta.

”Unii au vrut să folosească asta împotriva mea dar eu am spus foarte clar acolo că nu ne interesează ce va face Victor Ponta în viitor.

Chiar spuneam că va fi foarte greu să-și mențină partidul în Opoziție și fără să fie Opoziție parlamentară și că ce facem noi în acest moment este următorul lucru: se întorc și-i primim pe cei care vin din partidul Pro România, se întorc acasă, la matcă, ca să zicem așa. Și îi primim înapoi în partid.

În al doilea rând am spus că vreau să facem o platformă de Stânga. O platformă de Stânga ecologistă cu mai multe forțe pentru a putea să adunăm – pentru că vorbeam în contextul alegerilor din 2024 – să câștigăm președinția României.

În nici un caz nu am vorbit și nu i-am făcut o invitație lui Victor Ponta cu care sigur că suntem amici, am avut o speranță înainte de asta, acum mi-a dispărut acea speranță că vom putea face, nu să se întoarcă în partid, dar că vom putea face o alianță bună pentru alegerile locale pe care le-am pierdut și le-am pierdut la București, de exemplu, și pentru că el nu a reușit să ducă până la capăt gândul nostru al unei coaliții care ar fi continuat după aceea și la alegerile generale și și-ar fi salvat partidul. Deci din perspectiva asta a jucat individualist și el este singurul stăpân pe propriul lui destin.

Nu cred, nu am văzut un entuziasm în PSD ca să fiu sincer pentru revenirea lui Ponta, cel puțin în acest moment. Așa s-a întâmplat cu toți președinți ai PSD-ului până acum și chiar și la alte partide se întâmplă același lucru: un fost președinte nu mai este, nu mai are prea multă valoare, din păcate, în partidul respectiv.”, a spus Vasile Dîncu la Gold FM într-o discuție cu Cozmin Gușă în cadrul emisiunii CE-I ÎN GUȘĂ, ȘI-N CĂPUȘĂ!

”E o explicație foarte simplă: suntem în politica românească doar la 30 de ani după comunism și încă funcționează logica prezidiului și prezidiul oricât ai lungi masa respectivă, n-are decât locuri limitate, și atunci… Oamenii nu înțeleg că un om de valoare, un fost președinte, dacă s-a comportat onest – și majoritatea nu au fost aleși degeaba, totuși ca să fie președinte – are poate, mai ales la vârstele unor foști președinți, la vârste mai înaintate, are experiență, poate că e mai ponderat, poate să dea idei și nu este nevoie să-l duci neapărat la prezidiu.

Bine dar asta să înțeleagă și foștii președinți. Că unii ar vrea să conducă și din culise. Ori dacă sunt mari personalități pot face asta, și din afară pot conduce, dacă nu sunt totuși mari personalități atunci este foarte greu să fie acceptați în zonă pentru că mereu se vânează posturile.

Încă partidele din România nu sunt deschise să creeze o furtună de idei și să lucreze împreună pe scopuri, pe valori politice și se gândesc mai mult la beneficii, la funcții oamenii și atunci este greu de înțeles logica unuia care vine într-un partid dar nu cere nimic. Și toată lumea se întreabă ce vrea. Păi vrea să-l uzurpe pe președinte și atunci președintele bineînțeles că-i dă un picior fostului președinte.”, a mai spus Dîncu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here