- Advertisement -
Acasă Politica Daniel Funeriu: "Sunt șocat de impertinența, demagogia, necunoașterea și spiritul total antidemocratic...

Daniel Funeriu: „Sunt șocat de impertinența, demagogia, necunoașterea și spiritul total antidemocratic cu care organizațiile studențești răspund premierului Cîțu referitor la reducerile operate de acesta pentru studenți. Ei îl acuză că a tăiat ”bazat pe considerente ideologice. E un guvern ales democratic, inclusiv pe criterii ideologice, e foarte bine dacă ia decizii bazat pe principii”

- Advertisement -

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, ii critica pe pagina sa de facebook pe studentii care au criticat masura taierii gratuitatii pe trenuri a Executivului Citu. Fostul minsitru a spus este socat de “impertinența, demagogia, necunoașterea și spiritul total antidemocratic” al acestora, deoarece ciritica Excutivul Citu de faptulca au luat decizia bazat “ pe considerente ideologice”. Acesta spune ca Executivul a fost ales democratic, inclusv pe criterii ideologice, mnetionand ca e foarte ca un Guvern sa ia decizii bazate pe principii.

Postarea integrala a lui Daniel Funeriu: 

„Sunt șocat de impertinența, demagogia, necunoașterea și spiritul total antidemocratic cu care organizațiile studențești răspund premierului Cîțu referitor la reducerile operate de acesta pentru studenți. Ei îl acuză că a tăiat ”bazat pe considerente ideologice”. E un guvern ales democratic, inclusiv pe criterii ideologice, e foarte bine dacă ia decizii bazat pe principii. De când organizațiile studențești au devenit komisarii politici ai luptei de clasă? Pe fond: e greu de decis cât de inspirată este decizia de a lărgi, în România, sprijinul social pentru studenți. Eu cred că nu e. Pe de-o parte pare o idee bună să sprijini cât mai mulți tineri, inclusiv fără resurse, să meargă la universitate. Pe de altă parte e limpede că majoritatea universităților noastre nu reușesc să fie performante nici măcar pentru cei mai buni studenți.

În condițiile în care numărul de elevi care obțin bacalaureatul e aproximativ egal cu cel al locurilor gratuite oferite de universități, e firesc să te întrebi cum anume sprijinul financiar pentru cei săraci îi va ajuta să intre la universitate când, de fapt, problema esențială este că ei nu au bacalaureatul, adică nu pot intra la universitate din cauza nivelului lor scăzut. Esența este, așadar, creșterea nivelului celor de jos, ceea ce va rezolva și toate problemele care decurg de aici, nu pomeni pentru cei care nu au nivelul.

În principiu sunt împotriva măsurilor sociale, numite de unii pomeni. E atât de mult de lucru în orașele universitare ale României, atâți elevi mici au nevoie de meditații de exemplu, încât un student merituous, care are nevoie de un plus de resurse pentru a învăța, le poate obține, așa cum mulți dintre noi am făcut-o, prin câteva ore de muncă.

În concluzie, sistemul de sprijin social pentru studenți trebuie să îndeplinească un rol simplu: niciun tânăr cu performanțe suficiente pentru a urma o universitate nu trebuie lăsat de căruță.

Este însă o eroare să transformăm universitățile în Agenția Națională de Pomeni pentru Tineri Slab Pregătiți. Dacă facem asta risipim bani (care ar fi mai util să fie injectați în creșterea performanțelor celor mici), inducem o mentalitate de asistat social studenților, nu promovăm cultura performanței”, scrie Funeriu pe Facebook.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here