Decebal Traian Meres a murit! Fostul ministru, deputat si presedinte de Consiliu Judetean PNL avea 71 de ani

Decebal Traian Meres a murit azi la varsta de 71 de ani. Fostul Ministru liberal fusese internat pana ieri la Spitalul Județean Baia Mare unde fostul ministru al Santatatii Sorina Pintea este director.

Sorina Pintea a declarat presei ca: “Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunțată că a murit”.

Decebal Traian Meres a fost vicepresedinte si apoi presedinte al Consiliului Jurdetean Mures din 1992 pana in 1995. In 96 a fost ales deputat pe listele CDR. Dupa ce 91 in 2002 a fost membru PNL, acesta a trecut o peprioada de 3 ani la PNTCD iar in 2005 a revenit la liberali.

Decebal a fost de asemenea ministru al Finanţelor în perioada septembrie 1998 – decembrie 2000. El a fost și ministru al Agriculturii în perioada aprilie 2007 – octombrie 2007, când a demisionat în urma acuzațiilor de luare de mită.
În februarie 2013, instanța supremă l-a condamnat definitiv pe Decebal Traian Remes, pentru trafic de influență, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Caltaboșul”. În același dosar, fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan a fost condamnat și el tot la 3 ani de închisoare cu executare.
Dosarul a fost deschis de DNA prin autodenunțul unuia dintre co-inculpați (Gheorghe Ciorbă). Acesta le-a dezvăluit procurorilor că, pe 13 septembrie și 23 septembrie 2007, i-a dat lui Decebal Traian Remes produse alimentare (cârnați și palincă) în valoare de 1.500 lei și suma de 15.000 de euro, prin intermediul fostului ministru al Agriculturii Ioan Mureșan, în scopul favorizării firmei Construct Europromt SRL Certeze, aparținând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorbă, la câștigarea a două licitații publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare.
În octombrie 2007, în timpul anchetei DNA în dosarul “Caltabosul”, TVR a difuzat în jurnalul de seară imagini video de la o întâlnire a lui Remes cu fostul ministru Ioan Avram Mureșan, în care acesta din urmă îi da un plic, precum și înregistrări audio referitoare la licitații. Remeș a fost eliberat condiționat în februarie 2014.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *