Departamentul de Stat al SUA după retragerea Partidului Democrat de la putere în Moldova: Suntem încurajați că atât noua coaliție, cât și fostul guvern s-au angajat într-un transfer pașnic de putere, care reflectă voința poporului moldovean

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii salută decizia Partidului Democrat din Moldova (PDM) de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului Maia Sandu și a coaliției formate de Parlamentul ales în mod democratic, scrie Unimedia.

„Suntem încurajați că atât noua coaliție, cât și fostul guvern s-au angajat într-un transfer pașnic de putere, care reflectă voința poporului moldovean. Solicităm reținere în această perioadă de tranziție.

Statele Unite va continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Moldova și vor rămâne angajate să colaboreze cu toți moldovenii, pe măsură ce construiesc un viitor mai prosper și mai democratic”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Ziarul Kommersant a scris ieri, înainte ca PDM să anunțe că renunță la putere, că ambasadorul SUA a avut o întâlnire cu Vlad Plahotniuc la sediu formațiunii politice.

Citește și https://dc360.ro/foto-video-mesaje-impotriva-lui-iohannis-si-a-minoritatilor-sexuale-la-mitingul-noii-drepte-steagul-comunitatii-lgbtq-a-fost-calcat-in-picioare/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.