- Advertisement -
Acasă Justitie Deputata PSD Laura Vicol: "Suntem astăzi aici pentru că USR-iştii şi PNL-iştii...

Deputata PSD Laura Vicol: „Suntem astăzi aici pentru că USR-iştii şi PNL-iştii doresc să-şi ducă acest plan la capăt cu orice costuri. Desfiinţarea Secţiei privind investigarea infracţiunilor din Justiţie. ci despre independenţa magistraţilor. USR şi PNL cred că independenţa magistraţilor se ia şi se oferă de către politic, nu de către Constituţie şi nu prin legi”

- Advertisement -

Deputata PSD, Laura VIcol, a atacat coalitia de guvernare de la tribuna Parlamentului, miercuri dimineata. Acesta le-a reprosat liberalilor si partidului condus de Dan Barnam faptul ca vor sa desfiinteze Sectia Speciala pentru Invetigarea Infraciunilor din Justitie. Laura VIcol a spus ca de fapt nu este vorba despre desfiintarea Sectieie Speciale, ci despre faptul ca „USR si PNL cred ca independenta magistratilor se ia ai se ofera de catre politic, nu de catre Constitutie si nu prin legi”.

„Suntem astăzi aici pentru că USR-iştii şi PNL-iştii doresc să-şi ducă acest plan la capăt cu orice costuri. Desfiinţarea Secţiei privind investigarea infracţiunilor din Justiţie este ceea ce visează noaptea, ceea ce mănâncă dimineaţa, la prânz şi seara. Dar în realitate nu despre desfiinţarea SIIJ este vorba aici, ci despre independenţa magistraţilor. USR şi PNL cred că independenţa magistraţilor se ia şi se oferă de către politic, nu de către Constituţie şi nu prin legi”, a afirmat Laura Vicol la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor.

„Unei structuri solicitate de cei din justiţie, şi nu de politicieni, unei structuri conduse de procurori numiţi de CSM, fără intevenţia factorului politic, unei structuri care funcţionează sub autoritatea Parchetului General, exact acestei instituţii doresc colegii noştri de la USR şi de la PNL să-i pună capăt. De ce? Pentru că urmează un nou şir de abuzuri. (…) Şi nimeni nu trebuie să fie tras la răspundere pentru ele, din această cauză se doreşte desfiinţarea SIIJ. (…) Nu vă interesează că magistraţii se tem de presiuni. (…) Marele vostru plan în reforma justiţiei este desfiinţarea SIIJ”, a susţinut Laura Vicol.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here