- Advertisement -
AcasăExternDesi a spus ca va asista spectator, Belarus da tot mai multe...

Desi a spus ca va asista spectator, Belarus da tot mai multe semne ca vrea sa intre in „joc”. Seful Statului Major General din Belarus anunta ca trupele speciale din Belarus au fost duse la frontiera cu Ucraina: „Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţie sudică, trupele unităţilor din forţele de operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice”

- Advertisement -

Desi in ultmele saptamani, presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, a dat de inteles ca nu se va implica in razboiul din Ucraina sub nicio forma din punct de vedere militar, decat in cazul in care este provoacata direct, Seful Statului Major General din Belarus sustine ca sunt provocari la adresa Belarusului si ca raspuns, trupele speciale din Belarus au fost duse la frontiera cu Ucraina.

„Pentru a asigura securitatea Republicii Belarus în direcţie sudică, trupele unităţilor din forţele de operaţiuni speciale sunt desfăşurate în trei direcţii tactice”, se arată într-o declaraţie de marţi.

În document scrie că ucrainenii au creat o forţă de 20.000 de persoane aproape de graniţa cu Belarus, ceea ce „impune un răspuns din partea noastră”.

„Apariţia în apele mărilor Mediterană şi Baltică a unui grup care transportă rachete de croazieră care pot fi lansate de pe mare sau din aer, o creştere a grupărilor aeriene în ţări precum Polonia şi statele baltice indică o ameninţare în creştere pentru Republica Belarus”, se mai arată în declaraţie.

„Ca parte a celei de-a doua etape de verificare a forţelor de răspuns imediat, batalioane tactice au fost trimise în direcţii vestice şi nord-vestice. Pentru a le întări, apărare aeriană, unităţi de rachete şi de artilerie sunt mutate pentru a asigura funcţionarea lor în luptă”, mai scrie în document.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -