- Advertisement -
Acasă Economie Din nou duduie economia! Florin Citu: Este adevărat, m-am uitat la cifrele...

Din nou duduie economia! Florin Citu: Este adevărat, m-am uitat la cifrele pentru luna aprilie. Sunt mai bune decât ne aşteptam, încasările sunt mai mari decât în 2019. Am reuşit să ne împrumutăm – şi asta este o performanţă pentru un guvern în criză. Avem o situaţie mai bună la încasări decât ne-am aştepta. Am reusti cu toate piedicile si bombele venite din Parlament

- Advertisement -

Ministrul de Finante Florin Citu anunta din nou ca economia sta mult mai bine decat se astepta, asta la cateva saptamani distanta de la un alt moment in care facea un alt anunt asemanator. Acesta spune ca cifrele pe luna aprilie sunt mai multe mab bune decat cele asteptate iar incasarile sunt mai mari decat in 2019. Citu puncteaza faptul Guvernul a reusit sa se imprumute, spuand ca este o adevarata „performanta” pentru un Guvern aflat in criza si ca in ciuda “tutruror piedicilor si bombelor venite dinspre Parlament” Guvernul a reusit să plateasca toate pensiile, salariile si ajutoarele sociale.

„Este adevărat că m-am uitat la cifrele pentru luna aprilie. Sunt mai bune decât ne aşteptam, încasările sunt mai mari decât în 2019, dar, în acelaşi timp, deficitul estimat pentru acest an este dublu. Deci, pe de o parte, avem o situaţie mai bună la încasări decât ne-am aştepta, dar în acelaşi timp situaţia nu este roz, pentru că cheltuielile au crescut foarte mult. Şi acum vă spun: nu doar plata pensiilor şi salariilor, nu doar aceste capitole din execuţia bugetară depind de execuţia bugetară. Toate cheltuielile. Şi trebuie să urmărim în fiecare lună execuţia bugetară şi suntem atenţi şi pe partea de cheltuieli să nu dezechilibrăm situaţia financiară. Până acum, cu toate piedicile puse de aceşti oameni în Parlament şi cu tot felul de bombe pe care le-au aruncat în spaţiul public, am reuşit să plătim toate pensiile, salariile, ajutoarele sociale – chiar dacă au crescut cheltuielie şi şomajul tehnic – la timp. Unele chiar mai devreme”, a afirmat Cîţu, la Realitatea Plus.
Ministrul a subliniat că Executivul actual a reuşit să se împrumute la dobânzi mai scăzute cu un punct procentual decât o făcea Guvernul PSD.
„Am reuşit să ne împrumutăm – şi asta este o performanţă pentru un guvern în criză, un guvern care a primit lovituri şi din partea agenţiilor de rating care acţionează la noi prociclic, se pare – am reuşit să ne împrumutăm mai ieftin cu un punct procentual decât se împrumuta Guvernul PSD în perioadă de creştere economică. Deci, am reuşit să reducem şi costurile pentru România, am reuşit şi să ne împrumutăm şi nu ne-am atins nici de buffer, pentru că vrem să fim siguri că nu vom avea o situaţie cu probleme cu plata”, a arătat Cîţu.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here