- Advertisement -
Acasă Justitie Doctorul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni de...

Doctorul Gheorghe Burnei, condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare! Medicul a cerut si primit mita ani in sir de la pacientii sai

- Advertisement -

Doctorul Gheorghe Burnei, a fost condamnat in urma cu scurt timp definitiv la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita. Decizia este definitiva. Medicul a fost gasit vinovat pentru ca d-e lungul anilor cerut si primit sapga de la pacientii sai.

Burnei nu va mai avea voie sa profeseze ca medic dar este obligat sa presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Prin decizia Curții de Apel București, medicului Gheorghe Burnei i-au fost confiscați 3250 de euro si 11.000 lei, bani proveniți din foloase necuvenite.

În decembrie 2019, Gheorghe Burnei fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.
Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie 2017, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.
Cum opera Burnei

Conform documentelor întocmite de procurori, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinţii ai căror copii urmau să fie operaţi, însă după ce efectua intervenţiile chirurgicale le permitea acestora „să îl gratifice” cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenţiei chirurgicale, încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donaţie. Persoanele care ajungeau la Burnei şi care îi ofereau mită erau părinţi ai căror copii aveau anumite deficienţe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenţie chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinţi să îi dea bani sau alte foloase pentru efectuarea operaţiilor, mai susţin procurorii.

Anchetatorii mai spun că medicul apela şi la ameninţări cu refuzul efectuării operaţiei dacă părinţii nu se conformau cererilor sale.

De unde a plecat povestea

Publicația Casa Jurnalistului a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here