De ce a cerut DNA sesizarea CCR în procesul lui Dragnea, sesizare care a dus la amânarea până pe 20 mai

DNA a cerut luni, în procesul lui Liviu Dragnea, sesizarea CCR pe două articole din lege (Codul Penal și Legea 78/2000). În urma cererii DNA, instanța a decis să dea un nou termen pe 20 mai pentru ca avocații să aibă timp să-și pregătească apărarea. Iată cele două sesizarăi depuse de DNA.

  1. Sesizarea privind neconstituționalitatea Art. 29 din Legea 78/2000:

Art. 29 din legea 78/2000 prevede că ”pentru judecarea în primă instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate”.

Această prevedere are un caracter general și ambiguu, neindicând, în mod clar și de o manieră concretă, în ce constă specializarea completurilor care trebuie să judece faptele de corupție prevăzute în această lege.

Având în vedere acest aspect, textul criticat este neclar, lipsit de previzibilitate și accesibilitate, întrucât legiuitorul nu a definit noțiunea de ”completuri specializate” și nu a stabilit care sunt criteriile conform cărora un complet de judecată devine specializat.

Citește și http://dc360.ro/basescu-despre-lazar-pe-atmosfera-care-s-a-creat-ar-trebui-sa-demisioneze-sau-sa-l-revoce-iohannis-asigurand-continuitatea-condamnarii-comunismului/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.