- Advertisement -
Acasă Politica Dragu catre Citu: "Să ne spună dacă îşi dă demisia dacă nu...

Dragu catre Citu: „Să ne spună dacă îşi dă demisia dacă nu are dreptate în această cerere formulată catre CCR! Guvernul consideră ca semnăturile nu sunt în regulă. Eu explic că nu este un element pe care preşedinţii camerelor să îl verifice şi să îl legitimeze într-un fel”

- Advertisement -

Sefa Senatului, Anca Dragu, i-a cerut premierului Citu, sa spuna daca isi va da demisia din functia de premier in cazul in care esueaza la Curtea Constitutionala. Declaratia acesteia survine dupa ce Citu a spus ca cel mai recomandat ar fi ca presedintii celor doua camere sa isi dea demisia daca Guvernul castiga la CCR. Anca Dragu a declarat ca verficarea semnaturilor nu tine de catre judecatorii CCR, Guvernul semnalAnd in sesizarea catre CCR ca semnaturile din motiounea AUR-USR ar fi false.

„Dacă eu am dreptate în faţa Curţii constituţionale, cine îşi dă demisia? Mai mult decât atât, noi vorbim aici de dreptul unei pătrimi din parlamentari de a depune o moţiune de cenzură conform Constituţiei. Premierul consideră ca sunt anumite aspecte mai degrabă administrative care fac ca această moţiune de cenzură să nu îşi urmeze parcursul. Deci rolul preşedinţilor celor două camere nu văd care ar fi unul direct legat de parcursul acestei moţiuni. Ei consideră ca semnăturile nu sunt în regulă. Eu explic (n.r. în punctul de vedere adresat CCR) că nu este un element pe care preşedinţii camerelor să îl verifice şi să îl legitimeze într-un fel” a declarat Anca Dragu.

Intrebata despre solcitarea lui Citu ca presedinti celor doua camere sa isi dea demisamin cazul in care pierd la CCR

„Mai degrabă, să ne spună şi dumnealui dacă îşi dă demisia dacă nu are dreptate în această cerere formulată”, a adăugat Anca Dragu.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here