- Advertisement -
Acasă Politica Dupa 31 de ani, CTP a descoperit lumina de la capatul tunelului...

Dupa 31 de ani, CTP a descoperit lumina de la capatul tunelului in privinta justitiei: „Dacă se face ceva zarvă, atunci fapta e gravă, dacă nu se face, nu e gravă. Justitia se cocrdoneaza in functie de societatea civila daca iese in strada sau in functie de ce spuine presa”

- Advertisement -

Sut si gol, dupa 31 de ani de la Revolutie si cam tot atatia ani in presa, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a descoperit lumina de al capatul tunelului in ceea ce priveste justitia. Cum asa? Cazul socant al judecatoarei care a decis sa trimita in arest la domiciliu un violator se pare ca i-a deschis mintea gazetarului. Acesta a spus ca a constata ca justitia din Romania se coordoneaza in principal dupa doi factori, de cum prezinta presa un anumit caz sau in functie de reactia societatii civile, daca / cand aceasta iese in strada.

Asta se întâmplă în Justiția din România. În Justiția din România, un judecător… judecător, Dumnezeule… o persoană de care depind destine ale oamenilor.

Să știți că alături de meseria de medic, cea de judecător mi se pare printre cele mai dure meserii din lume, atunci când este făcută cum trebuie, pentru că presiunea asupra ta este imensă. Ai în față dosarul și hotărăști, funcție de decizia pe care o iei, după mintea și sufletul tău acolo, hotărăști viața și uneori moartea unui om.

Și acest produs al Justiției din România, deci judecătoare cu acte în regulă, care funcționează la această instanță din Brăila, a produs aceste vorbe, motivând faptul că l-a trimis acasă pe violator, să facă arest la domiciliu. Să nu fie arestat preventiv în arestul poliției, nu, să se ducă la domiciliu. La domiciliu unde? Probabil împreună cu fata pe care a violat-o, pentru că am înțeles că fata era a unei concubine, deci cumva era în același mediu familial.

Deci l-a trimis acasă să violeze în continuare fata, liniștit.

CTP: Adică, dacă se face ceva zarvă, atunci fapta e gravă, dacă nu se face, nu e gravă

Și cum motivează asta? „Faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de așa gravitate încât să fi generat rumoare socială de amploare. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”.

Sunt momente în care încerc sentimentul acut al irealității imediate. Deci, această creatură, numită judecătoare, ce spune? Spune că gravitatea faptei se judecă după cât de mare e rumoarea socială. Adică, dacă se face ceva zarvă, atunci fapta e gravă, dacă nu se face, nu e gravă.

Știți ce a făcut judecătoarea? De două ori a încercat să-l elibereze. Deci, a venit o dată cu această demență criminală, după care a mai încercat încă o dată, fiind invalidată respectiva hotărâre de instanța superioară.

CTP: Deci, reținem că Justiția se conduce după ce face strada și ce zice presa

Deci, reținem de aici că Justiția se conduce după ce face strada și ce zice presa. O magistrată, domne. Magistrala asta doamnă asta spune că se conduce Justiția după stradă, domne.

Și după aceea mai afirmă ceva. Că nu poate să fie arestat respectivul, pentru că nu ar mai rămâne ceva de luat în cazul genocidarilor, în cazul teroriștilor, asasinilor… Atunci, în cazul ălora ce să le mai dai? Dacă ăstuia îi dai arest preventiv, violatorului unei minore, atunci ce să le mai dai ălora? Nu-ți rămâne decât să-i ucizi, afirmă judecătoarea

Să-i ucizi… „Ucidere” este termenul folosit. Spune așa: „Nu mai rămâne decât uciderea celor vinovați, ca singură sancțiune, dar nereglementată de lege”.

O judecătoare din România spune că uciderea e o sancțiune.

Uciderea e o crimă, e o infracțiune… nu-i mai spun eu acestei inse.

Aici era vorba de o măsură preventivă. Păi, ce propune dânsa aici? Dânsa vorbește despre ucidere preventivă. Asta spune.

CTP: Violatorul nu reprezintă pericol public… pentru că nu a fost rumoare

La sentința finală se face diferențierea de către instanță, în sentința finală, între gravitatea faptelor – viol, genocid, atentat terorist… Nu la arestul preventiv. Arest preventiv li se dă tuturor celor care au comis o faptă peste o anumită gravitate.

Violatorul nu reprezintă pericol public… pentru că nu a fost rumoare.

Știți care era scopul ei? De ce făcea toată demența asta? Ca să ne demonstreze că respectivul este un om aproape pașnic. Pentru că spune: „Ce să facem acum? Să-l ucidem, să-l lapidăm?”. Adică „să-l ucidem cu pietre?”. „Nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică. Instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu”. În arest la domiciliu…

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here