- Advertisement -
AcasăEconomieEconomistul sef al Bancii Centrale Europene: "Avem acum rate extrem de ridicate...

Economistul sef al Bancii Centrale Europene: „Avem acum rate extrem de ridicate ale inflatiei si cu siguranta am putea fi intr-o lume in care psihologia inflationista ia amploare”

- Advertisement -

Economistul sef al Bancii Centrale Europene, Philip Lane, a avertizat marti, in contextul in care criza sa sanceste de la o zi la alta, ca ‘avem in prezent rate extrem de ridicate ale inflatiei si cu siguranta am putea fi intr-o lume in care psihologia inflationista ia amploare”.

„Avem acum rate extrem de ridicate ale inflaţiei si cu siguranta am putea fi intr-o lume in care psihologia inflationista ia amploare”, a declarat Lane, la cina anuală a Societatii Economiştilor Profesionisti din Marea Britanie.

Potrivit unei estimări Eurostat, rata anuala a inflatiei in zona euro a crescut pana la 8,1% in luna mai 2022, de la un nivel de 7,4% in aprilie. Este o vorba despre un nivel al inflatiei de patru ori mai mare faţă de obiectivul tinta al Bancii Centrale Europene (BCE), respectiv o crestere a preţurilor de 2%.

Aceasta este cea mai puternica creştere in ritm anual a preturilor de consum inregistrata de zona euro după 1997, când au inceput să fie publicate date statistice cu privire la zona unica. Cifra anuntata de Eurostat depaseşte estimarile analistilor, care mizau pe o crestere a preturilor de 7,7% in mai.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -