- Advertisement -
Acasă Justitie Elan Schwartzenberg scapa de dosarul penal in care era acuzat de...

Elan Schwartzenberg scapa de dosarul penal in care era acuzat de complicitate la dare de mită! Faptele s-au prescris

- Advertisement -

Milioanrul om de afaceri Elan Schwartzenberg scapa de dosarul legat de campusul social „Henri Coandă” din Constanţa, in care acesta era acuzat de complicitiate la dare de mita. In acest dosar, milioanrul fusese trims in judecata de procurorii DNA, numai ca faptele din dosar milionarului s-a prescris intre timp.

Vestea ca omului de afaceri i s-a prescris faptele este totusi azi doar confrimata azi, asta pentru ca inca din iunie 2019 cun procuror DNA anunta in sala de judecata ca faptele controversatului milioanar s-au prescris si solicita inca de la acea vreme ca Elan Schwartzenberg să nu mai aibă un mandat de arestare în lipsă.

În baza art. 396 alin. 6 Cpp şi art. 16 alin. 1 lit. i Cpp încetează procesul penal faţă de inculpatul Emilian Schwartzenberg sub aspectul complicităţii la infracţiunea de dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal, întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului.
Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social „Henri Coandă” din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Instanţa supremă.
Procurorii DNA susţin că, în cursul anului 2011, Elan Schwartzenberg l-a ajutat pe Avraham Morgenstern, administrator unic al societăţii Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât Shapir Structures SRL să câştige o licitaţie având ca obiect contractul de construire a campusului social ‘Henri Coandă’ în valoare de circa 10 milioane de euro.
Potrivit anchetatorilor, ajutorul acordat de Schwartzenberg a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societăţii offshore Melici Management Inc. – societate al cărei beneficiar real era – şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern, fiind prieten cu cei doi.
Elan Schwartzenberg a plecat din România în 2016, fiind dat în urmărire internaţională.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here