VIDEO Anchetă la o școală din Suceava după ce un profesor a alergat după un elev cu mopul prin clasă

Un profesor de limba franceză, care predă la Școala Generală din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, este cercetat disciplinar după ce a fost filmat de elevi în timp ce amenința cu mopul și alerga prin clasă un băiat din clasa a șaptea, transmite Mediafax.

Conducerea școlii din comuna Grămeşti, judeţul Suceava, a declașat o anchetă după ce tatăl unui elev de clasa a șaptea a spus că fiul său ar fi fost agresat și amenințat în timpul unei ore de limba franceză, chiar de profesorul care trebuia, să țină ora și a fost alergat prin clasă, cu mopul, de cadrul didactic. Întreaga scenă a fost filmată de colegii elevului amenințat. 

Profesorul de franceză a pus mâna pe mop și a fugărit un elev prin sala de clasă. S-a întamplat la școala Grămești a județului Suceava. Mulți au întrebat: Ce a făcut copilul? Nimic neobișnuit și nespecific vârstei. Am stat de vorbă cu el. Este un copil încercat de viață. I-a ars casa care și așa stătea să pice și niște oameni buni au pus mână de la mână și au reușit o minune. I-au construit o nouă casă. Băiatul este crescut doar de tată, pentru că părinții au divorțat. Ce face școala pentru acest copil? Mai nimic. Pentru că nu are psiholog. Pentru că profesorii sunt prea ocupați cu problemele lor. Pentru că fiecare își vede de viața lui și nimeni nu se întreabă de ce un puști de clasa a VII -a își mai varsă nervii și pe la școală? Ei, dragii mei, aceasta este încă o problemă a sistemului educațional, care nu oferă șanse egale elevilor. Să se fi născut la oraș, băiatul fugărit cu mopul avea șanse să ajungă pe mâna unui psiholog școlar care ar fi putut să îl ajute să își stingă furia.Cât despre domnul care face educație cu mopul, este un profesor de franceză care nu își poate potoli clasa. Oare câți mai sunt că el? Mulți. Prea mulți. Iată încă o problemă reală a sistemului de învățământ. Domnul profesor a fost cercetat și sancționat disciplinar de trei ori în ultimii ani. Ba că nu a ajuns pe la ora, ba că a vorbit urât. Acum a ajuns iar la comisia de disciplină și nu pot să nu mă întreb de ce sporul de solicitare neuropsihică nu îl calmează? Doar a primit și el zece la sută la salariu. Iată încă o problemă. Nu totul se rezolvă cu bani.Toată povestea o găsiţi dacă accesaţi link-ul de mai jos. https://adevarul.ro/locale/suceava/video-profesor-filmat-fugarind-elev-mopul-clasa-l-a-pus-sterga-jos-fata-colegii-lui-l-a-lovit-1_5c485c12df52022f75eb1537/index.html

Publicată de Oana Șlemco pe Miercuri, 23 ianuarie 2019

„Școala este cea care efectuează ancheta și cercetarea disciplinară și va informa Inspectoratul Școlar despre rezultatul cercetărilor” a declarat pentru Mediafax inspectorul școlar general Gheorghe Lazăr.

Din primele date din anchetă, se pare că elevul de clasa a șaptea a agitat o sticlă cu apă minerală, a vărsat apă pe jos și a încercat să bea direct din sticlă pentru a-i opri curgerea, apoi a fost apostrofat de dascăl, deoarece nu avea la oră cartea de franceză.

Copilul i-ar fi explicat profesorului că manualul i-a fost luat de un alt dascăl deoarece era deteriorat și urma să fie înlocuit, însă profesorul de franceză s-a enervat.

Pentru că s-ar fi speriat, elevul a încercat să bea o gură de apă, iar în acel moment profesorul i-ar fi luat cu forța sticla de apă, care s-a vărsat. Elevul ar fi adunat apa, însă cadrul didactic nu s-a liniștit și a fost filmat de elevi în timp ce îl alerga prin clasă pe elev, cu mopul.

Conducerea școlii a declanșat o anchetă în acest caz, după ce tatăl elevului agresat a venit la școală, s-a plâns de situație și le-a spus dascălilor că băiatul este mai emotiv, părinții fiind despărțiți, iar în urmă cu doi ani a suferit un șoc după ce le-a luat foc casa.

În acest caz a fost declanșată o anchetă, conducerea școlii formând o comisie de disciplină care urmează să cerceteze situația, profesorul riscând de la o observaţie scrisă până la desfacerea contractului de muncă.

Dascălul mai are trei sancțiuni disciplinare pentru că ar fi fost agresiv verbal și ar fi lipsit fără motivare de la serviciu.

Citește și http://dc360.ro/tariceanu-il-ataca-pe-iohannis-atragem-atentia-presedintelui-ca-potrivit-prevederilor-constitutionale-reprezinta-interesele-nationale-si-angajeaza-romania-prin-semnarea-de-acorduri-negociate-de-guv/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.