Dragnea susține ca i-a cerut lui Dancilă mai puțini bani la buget pentru servicii și să realoce sumele pentru sănătate, pentru copii boșnavi de diabet

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, că le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate, transmite Agerpres.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Întrebat dacă va mai cere un nou aviz de la CSAT, liderul PSD a subliniat că „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

Potrivit proiectului de buget pe 2019 pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, sunt prevăzute creșteri pentru toate cele trei mari servicii secrete față de 2018, SRI (4,8%), SIE (8,5%) și SPP (20%) (detalii aici).

Citește și http://dc360.ro/robert-negoita-inaintea-cex-ului-psd-niciodata-niciun-guvern-nu-a-tratat-administratia-publica-locala-asa-s-au-taiat-niste-sume-enorme/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.