Caty despre învăţătorul care i-a scăzut nota unui elev care a scris corect cuvântul patinoar: Să îl trimitem la evaluare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că se impune evaluarea învăţătorului din Iaşi care a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”.

Ecaterina Andronescu declară că regretă întâmplarea de la şcoala din Iaşi şi susţine că se va interesa de cazul elevului notat cu ”Suficient” deşi tema sa nu avea greşelile evidenţiate de către dascăl.   

„M-a revoltat şi pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, la Parlament.  

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educaţiei în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: „Păi să îl trimitem pe domnul într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu ştie scrie corect româneşte sau nu. Acest lucru aş vrea eu să întreb şi să aflu şi să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut şi pentru mine să văd că un profesor dintr-o şcoală unde elevul se duce să înveţe … .Sper să fie un caz singular”.   

Reacţia ministrului vine după ce un învăţător din Iaşi a corectat tema unui elev din clasa a II-a, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. 

Citeste mai mult: adev.ro/pnw7vj

Iași, 2019 – Colegiul Mihai EminescuDavid a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line),…

Publicată de Ionel Tarnoveski pe Luni, 4 martie 2019

Ionel Tarnoveski a postat luni tema corectată de către dascăl pe pagina sa personalău., consternat de greşeala gramaticală a profesorului şi de calificativul acordat fiului său:  

„Iaşi, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu. David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat, Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg ? Ce să-i răspund, domnule învăţător, de la clasa a II-a B ?  Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”.

Citeste mai mult: adev.ro/pnw7vj

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.