Elena Udrea, declarații la Antena 3 după eliberare. A denunțat presupusele abuzuri ale ”puterii oculte” și a calificat CCR drept ”curajoasă”

Elena Udrea a făcut primele declarații după eliberarea din arestul din Costa Rica la Antena 3, postul tv care a atacat-o când era ministru și mâna dreaptă a lui Traian Băsescu, dar care în ultima perioadă îi alocă spații generoase de antenă.

Udrea a salutat decizia Curții Constituționale privind constatarea nelegalității completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, pe care a calificat-o drept ”curajoasă”, și a denunțat presupuse ”abuzuri” ale SRI, DNA și Curții Supreme în dosarul ”Gala Bute”, în care a fost condamnată la ani de închisoare.

Întrebată dacă are de gând să se întoarcă în România, Elena Udrea a spus că „eu nu am plecat din România pentru că voiam să călătoresc prin lume, ci pentru că era evident și acum e evident, cu tot ce s-a întâmplat, cu această decizie a Curții Constituțională care a desființat atâtea hotărâri ale ÎCCJ, printre care și a mea și a Alinei Bica. E clar că am avut dreptate și că am fost țintele unui abuz în țara noastră. Vom vedea ce se întâmplă, depinde foarte mult de ce se întâmplă și în România”.

”Nu aveam cum să fiu judecată corect cu Ionuț Matei, în completul meu de judecată, sau cu doamna Simona Popescu. Iar lucrul acesta a fost constatat în mod absolut curajos de CCR… Acest sistem prin care adversarii puterii oculte din România sunt executați sau erau executați, și anume un dosar creat la SRI, preluat de DNA-ul lui Kovesi și apoi trimis la ÎCCJ, unde completurile de cinci judecători dădeau sentințe la comandă, era un sistem foarte bine pus la punct în care adversarii sistemului ocult erau executați și scoși din joc, fără nicio șansă la o judecată corectă. Motivul era acesta.. de a lăsa cale liberă sistemului condus multă vreme de Coldea, de Kovesi, de doamna Stanciu în strategia lor de a conduce România în mod ocult și ilegal”, a mai spus Udrea.

Ea a evitat un răspuns clar când a fost întrebată dacă se întoarce în România.

Udrea a fost eliberată din arest în Costa Rica după ce judecătorii Înaltei Curți au decis luni suspendarea executării pedepsei cu închisoare, ca urmare a deciziei CCR privind nelegalitatea compunerii completelor de judecată.

Citește și USR: Autoritățile locale cheltuiesc 11 milioane de euro pe iluminatul festiv și artificiile de Revelion

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.