Elevii din clasele a XII-a nu vor mai sustine examenele orale la BAC. Examenele vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice

Elevii din clasele a XIIa nu vom mai sustine in acest an examenele orale. Guvernul a modificat legistalatia din educatie joi, astfel ca aceste exemene vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice.

Decizia Guvernului pentru ca elevii sa nu mai sustina probele orale vine in actualul context al pandemie de coronavirus, deoarece pentru sustinerea aceste probe ar fi fost nevoie de prezenta fizica a evelilor la unitaile de invatamant, ceea ce ar fi riducat riscula de infectare.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

cu asta da cu vlad simplu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *