- Advertisement -
Acasă Politica Executivul apasa acceleratia cresterii numarului de puradei pe metru patrat! Cotinua sirul...

Executivul apasa acceleratia cresterii numarului de puradei pe metru patrat! Cotinua sirul masurilor gandite fara cap de Guvernul Citu! Ministerul condus de Ghinea vrea sa le ofere mamelor sarace tichete de 2.000 de lei

- Advertisement -

In conditiile in care in Romania are aproape 10% din popualtie este reprezentata de tigani care continua sa toarne chiar si in anul 2021 plozi peste plozi, media fiind unde la cel putin 5-6 copii puradei pe familie (in statisticile cele mai „fericite”), Guvernul nu face altceva decat sa vina cu o varainta care va incuraja acest fenomen devastator pentru demografia Romaniei.

Inteligentul Executiv Citu vrea sa ofere mamelor sarace tichete in valoare de 2.000 de lei, asta in conditiile in care in foarte multe familii de etnie rroma, prin sirul de ajutoare sociale pe care il primesc din partea statului, insumeaza in multe cazuri pe cap de familie sume de zeci de milioane de lei vechi pe luna, bani prin care tiganii sunt incurajati sa toarne si mai multi puradei.

„Astăzi, 2 august 2021, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse. Potrivit propunerii, sprijinul financiar, constând în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil”, precizează sursa citată.
Tichetele se vor acorda în primele 3 luni de la naştere, astfel: mamelor cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; mamelor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore; mamelor care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi); mamelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă);
mamelor care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile.

Tichetele sociale/cardurile vor putea fi utilizate la comercianţii parteneri înscrişi în program.

„În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuţi vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Ajutoarele vor fi distribuite utilizând mijloace electronice moderne şi, cel mai important, vom utiliza un flux de lucru deja funcţional, cu rezultate foarte bune”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat, coordonator Direcţia Implementare POAD.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here