- Advertisement -
AcasăJustitieFara numar, fara numar! Dupa ce a fost condamnat deja in doua...

Fara numar, fara numar! Dupa ce a fost condamnat deja in doua dosare la 6 ani de inchisoare si 11 ani de inchisoare cu executare, Nelu Iordache este urmarit intr-un nou dosar

- Advertisement -

Probleme se tin in lant pentru omul de afaceri Nelu iordache. Dupa ce a fost condamant la doar cateva luni distanta in doua dosare diferite in anul 2021 la 6 ani de inchisoare, respectiv 11 ani de inchisoare cu executare, omul de afaceri este urmarit intr-un nou dosar.

Astfel, în ancheta fulger, trimisă acum judecătorilor Tribunalului București, sunt vizați Nelu Iordache, acționar al unei societăți comerciale cu activități în gestionarea deșeurilor menajere, condamnat la închisoare cu executare în altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită.

Alături de el va fi judecată Genica Bădănoiu, la data faptei director executiv împuternicit la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Ilfov, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul transmis instanței de judecată anchetatorii DNA arată că în calitate de acționar în fapt al unei societăți comerciale cu activitate de gestionare a deșeurilor menajere, la data de 19 decembrie 2019, inculpatul om de afaceri i-ar pretins, în mod direct, directoarei executive a APM ILFOV inculpata Bădănoiu Genica, să elibereze o autorizație de mediu pentru societatea sa, aferentă stației de transfer gunoaie de la Tunari (județul Ilfov), lăsând-o să creadă că are influență asupra funcționarilor cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Mediului și promițându-i acesteia că, în schimbul emiterii autorizației, va interveni astfel încât să fie menținută în funcția de director executiv al APM Ilfov. La data de 24 decembrie 2019, autorizația respectivă a fost emisă.

La data de 9 iulie 2020, același om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov – Bădănoiu Genica, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiași persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv, emiterea unei autorizații de mediu pentru societatea sa, aferentă unei stații de transfer deșeuri amplasată în Popești Leordeni (județul Ilfov), bani pe care Bădănoiu Genica i-a refuzat în data de 10 iulie 2020.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -