Fara numar, fara numar! Ploaie de acuzatii ale procurorilor la adresa fostului episcop de Huşi Corneliu Onila dar si la adresa colegului sau Sebastian Jitaru! Onila e acuzat de “săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei şi o infracţiune de viol în formă continuată”/Colegul Sebastian Jitaru e acuzat de si mai mjlte fapte decat Onila, intre care “3 nfracţiuni distincte de viol în formă continuată”

Imaginea auritilor este din nou grav zdrunicanta. Procurorii la aduc un sir intreg de acuzatii atat Fostului episcop de Huşi Corneliu Onila cat si colegului preot Sebastian Jitaru. Toate faptele de care sunt acuzati cei doi indivizi se erefera al abuzuri sexuale.

Fostul episcop de Huşi este acuzat săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei şi o infracţiune de viol în formă continuată” .

Sebastian, Jutaru, colegul lui Onila alaaturi de care slujeaau in aceeasi biserica, are un numar cel putin dublu de acuzatii (fara de Onila) pe care procurorii il le aduc acestuia : „trei infracţiuni distincte de viol în formă continuată (…) în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată (…) şi agresiune sexuală (…) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei”, conform anchetatorilor”

Cei doi sunt acum în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor. În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au cerut redeschiderea dosarului acestuia. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.
Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.
Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a fost dus din nou la audieri vineri dimineaţă. Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că deţine o înregistrare în care acesta întreţinea relatii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor. Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

cu asta da cu vlad simplu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *