Fie “șeful” la Victoria sau la Rahova, pentru Guvern tot Teleormanu-i prioritate! Răzvan Cuc: Primul lucru și cel mai important este Autostrada Sudului, unde din cei 195 de kilometri, 70 vor traversa județul Teleorman! Să văd eu că vine cineva să ne spună că nu este necesară o autostradă pe sud! Un alt proiect deosebit de important, care se va face, este podul peste Dunăre Zimnicea și Svishtov!

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a spus, duminică, la conferința de alegeri a PSD Teleorman, că obiectivele de infrastructură prioritare pentru acest județ, Autostrada Sudului și podul peste Dunăre de la Zimnicea, vor fi realizate și că s-au făcut pași importanți în acest sens, scrie Mediafax.

„Primul lucru și cel mai important este Autostrada Sudului. Suntem într-un stadiu avansat, din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa județul Teleorman. Și să văd eu că vine cineva să ne spună că nu este necesară o autostradă pe sud și o să-l invit să vină pe DN 6, și să mergem și în cursul dimineții și al după-amiezii, să vadă exact ce înseamnă trafic și cât de importantă e autostrada”, a declarat Răzvan Cuc, care a precizat că proiectul va fi realizat în parteneriat public-privat, ceea ce va duce la urgentarea lucrărilor.

„A fost scos la licitație studiul de fundamentare, va fi finalizat la sfârșitul lunii iulie, în august vom intra cu hotărârea în Guvern, după care în luna septemebrie vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Cel de-al doilea proiect prioritar pentru județ este, în opinia lui Răzvan Cuc, podul peste Dunăre de la Zimnicea-Svishtov.

„Un alt proiect deosebit de important, care se va face, este podul peste Dunăre Zimnicea și Svishtov. Partea română a urgentat foarte mult acest obiectiv, am avut discuții cu bulgarii despre acest obiectiv, s-a intrat cu memorandum în Guvern. A urmat o perioadă practic de negociere. (…) Am vorbit cu ministrul Transporturilor din Bulgaria, ei ne-au dat câteva puncte generale, eu astăzi i-am prezentat doamnei prim-ministru acordul care se va face între Guvernul României și Guvernul Bulgariei pentru implementarea acestui pod”, a precizat Răzvan Cuc.

El a mai spus că este nevoie și de dezvoltarea infrastructurii adiacente, cum ar fi centura de ocolire de la Zimnicea, dar și reabilitarea DN51 și DN52, care vor fi demarate în scurt timp.

Citește și https://dc360.ro/video-emmanuel-macron-a-fost-fluierat-si-huiduit-la-inceputul-paradei-de-ziua-frantei/


Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.