Firea, despre întâlnirea cu ministrul finanțelor pe tema bugetului: A fost inflexibil, o regie pusă la cale de Dragnea și executată de Teodorovici

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, joi, după o nouă întâlnire a primarilor cu ministrul finanțelor, un nou eșec, afirmând că ministrul a fost inflexibil și că ”a fost o simulare de dialog, o regie pusă la cale de domnul Dragnea și executată de Teodorovici”. Primarii sunt nemulțumiți că prin proiectul de buget, Guvernul a transferat cheltuielile cu asistența socială la autoritățile locale, chiar dacă a mărit la 60% cota din impozitul pe venit care rămâne la primării, considerată prea mică pentru a acoperi majorarea cheltuielilor. În plus, Firea este nemulțumită că Guvernul a tăiat 25% din bugetul primăriei Capitalei, transferând banii la primăriile de sector.

Firea susține că vor fi afectate investiițiile în spitale, tramvaie și troleibuze dar că ”aceste argumente au fost trecute cu vederea ca și cum toată lumea ar trăi pe picior mare”.

”Îmi pare rău pentru domnul Teodorovici dar e clar că a fost pus la zid. Probabil că ar fi remaniat dacă ar fi ascultat de argumentele legale și juridice”, a mai spus primarul Capitalei. Firea susține că Dragnea a elaborat de fapt proiectul de buget, dar cei care semnează sunt ministrul de finanțe și primul ministru. Primarul Capitalei susține că va încerca să convingă Parlamentul în ce privește proiectul de buget, și că a inițiat discuții în acest sens cu grupurile politice.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, calendarul adoptării bugetului: vineri urmează să fie aprobat în ședință de Guvern, apoi va fi trimis parlamentului. Pe de altă parte, primarii s-au declarat în continuare nemulțumiți la finalul discuțiilor cu liderul PSD.

Primarul general, Gabriela Firea, a scris pe Facebook, ulterior întâlnirii, că Dragnea nu a încercat altceva decât să-i învrăjbească.

”Dupa ce a ascultat primarii prezenti la sedinta Asociatiei Municipiilor, Dl Dragnea a spus textual :”Nu am venit sa va dau solutii privind bugetul. Nu am competente legale”. Dar a continuat sa sustina, in ciuda explicatiilor si argumentelor aduse de primari, ca bugetul este unul bun si a prezentat o situatie roz a economiei. Daca e totul asa de bine, cum de ne va astepta un an de austeritate?”, a scris Firea pe Facebook.

Și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat că primarii așteaptă ”o soluție de compromis”.

”În final domnul Dragnea ne-a spus, bugetul trebuie închis cumva”, a mai spus primarul.

Falcă a explicat din nou că prin cota de 60% din impozitul pe venit care rămână la autoritățile locale în paralel cu preluarea cheltuielilor cu asistența socială, nu mai rămân bani pentru investiții.

”Aici este marele subiect, oamenii n-o să mai aibă bani pentru investiții, toți au spus că invesțiile vor fi reduse”, a precizat primarul Aradului.

Acesta a mai spus că a crescut cota pentru Consiliile Județene, de la 15 la 17%.

Citește și http://dc360.ro/iohannis-o-respinge-din-nou-pe-olguta-pentru-limbajul-injurios-atacuri-la-persoana-virulente-declaratii-controversate-presiuni-asupra-justitiei/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.