Florin Iordache: Iohannis în loc să fie mediator, a fost distrugător. E dreptul Guvernului și al Parlamentului să adopte un astfel de act normativ

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat la Digi24, că președintele Klaus Iohannis „în loc să fie mediator, a fost distrugător”, după ce șeful statului a anunțat marți că va merge la ședintele de Guvern.

„Nu e nimic nou dacă (Klaus Iohannis n.r.) participă la ședința de Guvern. E dreptul Guvernului de a stabili ce introduce pe ordinea de zi. Dacă Guvernul consideră să introducă prioritar anumite proiecte, nu e nimic nou. Președintele nu poate opri Guvernul să-și facă activitatea”, spune Florin Iordache.

Președintele, înainte de toate, ar trebui să fie preocupat să dea un aviz la proiectul de buget, a fost blocat pentru că nu s-a obținut un aviz în CSAT, dar repet, președintele înainte de a bloca, poate să facă ceva constructiv.

În ultima perioadă, președintele în loc să fie mediator, a fost distrugător și un cetățean care a blocat actul guvernului”, spune Florin Iordache.

„Amnistia și gratierea s-au dat ultima data în 2003, acum 15 ani, este dreptul Guvernului și al Parlamentului să adopte un astfel de act normativ, fie că discutăm de 2018, fie că discutăm de 2003, au fost niște acte care s-au adoptat. De ce să nu se adopte un astfel de act de clemență, care va grația sau amnistia anumite fapte, cred că nu e nimic rău”, precizează fostul ministru al Justiției.

Legat de plângerea împotriva lui Iohannis, privind înalta trădare, Iordache a declarat: „PSD-ul vrea o stare de normalitate și starea de normalitate înseamnă și o anumită acțiune a președintelui. Noi am constatat că acțiunile președintelui în ultima perioadă nu au fost instituționale”.

Citește și Iohannis: Voi merge la ședințele de Guvern! OUG pe amnistie și grațiere ar fi o eroare gravă pentru România

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *