- Advertisement -
AcasăJustitieGabriela Szabo castiga procesul cu Primaria condusa de Nicusor Dan. Edilul Capitalei,...

Gabriela Szabo castiga procesul cu Primaria condusa de Nicusor Dan. Edilul Capitalei, obligat sa achite daune morale

- Advertisement -

Fosta campionana, Gabriela Szabo, a castigat procesul cu Primaria Capitalei condusa de Nicusor Dan. Fosta sportiva scrie pe pagina sa de socializare ca Tribunalul Bucuresti a anulat detasarea emisa de primarul general al Capitalei, Nicusor Dan si a decis reincadrarea sa in functia de director general al CSM Bucuresti. Edilul Cpaitlaie este de asemenea obligat sa achite daune morale.

„La data de 23.11.2022 a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi fiscal hotărârea în primă instanţă prin care a fost anulată dispoziţia de detaşare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicuşor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunţării acesteia pe o reţea de socializare. Suplimentar obligaţiei stabilită de instanţă în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pârâtul primarul general al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată”, menţionează Gabriela Szabo în mesajul postat pe site-ul de socializare.

Management defectuos

La 3 iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. El a susţinut la momentul respectiv că staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management „defectuos”. De altfel, în urmă cu două zile, Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA pentru nereguli depistate la CSM București, ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea clubului în perioada 2017-2022.

Prime acordate ilegal

Conform edilului, CSM a plătit, în 2018, prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ. El susţine că, din suma achitată personalului administrativ, 190.965 de lei au fost încasaţi în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

„Totodată, Corpul de Control a identificat şi un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în acelaşi an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Pe lângă aceste probleme, s-au constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii”, a explicat primarul pe Facebook.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -