- Advertisement -
AcasăPoliticaGeoana: "Nu vedem condiţii pentru o negociere între NATO si Rusia in...

Geoana: „Nu vedem condiţii pentru o negociere între NATO si Rusia in viitorul apropiat. Poziţiile sunt atât de diferite şi atât de masiv îndepărtate una de alta, încât, astăzi, nu vedem condiţii pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la un început de negociere”

- Advertisement -

Secretarul adjunct general al NATO, Mircea Geoana, a declarat marti, dupa 9 luni de razboi Rusia-SUA in continua escladare pe teritoriul Ucrainei, ca nu se intrevad deocamdata conditii pentru negoiceri de pace intre NATO si Rusia „dintr-un motiv evident”. Geoana a mentionat ca „cele doua partid au puncte de vedere atat de diferite si indepartate una de cealalta „incat nu se intrevad conditii pentru un minim de teren unde sa se poata ajunge la un inceput de negociere”.

„Trebuie să spunem că, din punct de vedere politic, de această dată, nu vedem condiţii pentru o negociere între cele două părţi în viitorul apropiat, dintr-un motiv care este evident. (…) Poziţiile sunt atât de diferite şi atât de masiv îndepărtate una de alta, încât, astăzi, nu vedem condiţii pentru un minim de teren unde să se poată ajunge la un început de negociere”, a afirmat el.

„Asta nu exclude şi operaţiuni militare în timpul iernii, dar, din păcate, astăzi nu vedem condiţii reunite pentru o soluţionare politică. (…) Pe termen scurt nu vedem condiţii politice care să conducă la o astfel de soluţie negociată”, a punctat Mircea Geoană.

„Nimeni din cadrul Alianţei nu negociază ceva în numele Ucrainei. Este un lucru la care ţinem foarte mult. Şi, la nivelul alianţei noastre, politic nu avem contacte cu Rusia, dar preşedintele Comitetului Militar, amiralul Rob Bauer, a avut o corespondenţă scrisă cu generalul Gherasimov. Nu vedem semnale foarte încurajatoare din partea Federaţiei Ruse”, a completat secretarul general adjunct al NATO.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -