- Advertisement -
AcasăNoutati interneGeoana, incantat de prestatia ucrainenilor dupa masa verde: "Retragerea parţială a Rusiei...

Geoana, incantat de prestatia ucrainenilor dupa masa verde: „Retragerea parţială a Rusiei din Herson demonstrează curajul incredibil ale forţelor armate ucrainene. Suntem aici să apărăm România şi fiecare centimetru de sol aliat”

- Advertisement -

Secretsarulgeneral al NATO, Mircea Geoaan, lauda ucraienii pentru retragerea politica a Rusiei care nu are nimic de a face cu vreo infrangere din Herson. Mai mult, Mirea Geoana spune ca NATO e pregatita sa apere fiecare centrimetru de sol aliat, sugerand ca Rusia ar pregati o extindere a invaziei pentru Ucraina.

„Regiunea Mării Negre a fost punctul de interes, bastionul şi platforma de lansare a agresiunilor ruse care s-au acumulat până la războiul de azi. Comportamentul iresponsabil şi ostil al Rusiei în regiunea extinsă a Mării Negre afectează profund securitatea Alianţei”, a punctat secretarul general adjunct al NATO.

El a spus că, „de la conflicte îngheţate până la folosirea forţei militare, de la restricţii repetate ale libertăţii de navigaţie la atacuri privind securitatea cibernetică, Rusia a folosit toate instrumentele tradiţionale şi hibride”. „A transformat părţi din Marea Neagră într-un teritoriu de război. Deci, ce se întâmplă în Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră”, a completat Geoană.

„Retragerea parţială a Rusiei din Herson demonstrează curajul incredibil ale forţelor armate ucrainene şi ne arată cât de important este să continuăm susţinerea Ucrainei. Preşedintele Putin reacţionează la înfrângerile pe care le înregistrează pe câmpul de luptă cu mai multe atacuri asupra oraşelor ucrainene, asupra civililor, asupra infrastructurii civile şi cu o retorică periculoasă legată de forţele nucleare. Aşa că trebuie să ne păstrăm cursul pentru Ucraina, dar şi pentru noi. NATO nu va fi intimidată sau descurajată. Vom susţine dreptul Ucrainei la autoapărare atât cât este nevoie. În acelaşi timp, continuăm să ne consolidăm apărarea proprie, pentru a păstra teritoriul aliat şi cei un miliard de cetăţeni ai noştri în siguranţă”, a arătat Mircea Geoană.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -