Gripa continuă să facă ravagii! Numărul deceselor cauzate de virus a ajuns la 89! Încă 7 oameni au murit în ultimile 24 de ore

Numărul românilor ucişi de gripă a ajuns la 89, potrivit ultimului bilanţ al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, victima cu numărul 88 este un bărbat de 51 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal de tip A, subtip pandemic, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal.   

Victima cu numărul 89 este o femeie de 94 de ani din municipiul Bucureşti, confirmată cu virus gripal de tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente dar nevaccinată antigripal.   

Ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal   

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este ţara cu cea mai intensă circulaţie a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană. Mai exact, în România circulaţia virusului este considerată a fi ridicată, în timp ce în Bulgaria şi Ungaria, ţări care au declarat epidemia de gripă înaintea noastră, circulaţia virusului gripal este medie.   

În ceea ce priveşte tipul virusului, cel predominant în România este virusul A H1N1, pandemic, la fel ca în Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova. În Franţa predominant e virusul de tip A, în Ucraina predominant e virusul de tip AH3 şi în Turcia la fel. Ca răspândire, virusul gripal face ravagii în Bulgaria, Ungaria, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Spania şi chiar şi în ţările nordice.   

„Populaţia trebuie să fie compliantă la măsurile pe care specialiştii le recomanda. Există alte ţări cu o circulaţie intensă a virusului gripal: Portugalia, Franţa, Austria, Macedonia, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Estonia. Măsurile trebuie aplicate. Ştiam că va creşte în intensitate această circulaţie a virusului gripal. Nu cerem populaţiei decât să aplice măsurile pe care le-am transmis şi să nu uite că este iarnă şi este gripă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Citeste mai mult: adev.ro/pmi0ex

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.