Guy Verhofstadt, în plină ședință cu Guvernul Dăncilă: “România se află la răscruce: fie alege să respecte principiile democratice, fie alege calea iliberală”

Liderul ALDE, Guy Verhofstadt, a postat un mesaj pe Facebook în timp ce se afla într-o ședință cu guvernul Viorica Dăncilă, la București, mesaj în care avertizează că „România se află la răscruce” și are de ales între respectarea principiilor democratice și iliberalism, dar acest lucru nu poate fi făcut „în numele nostru”, respectiv al liberalilor europeni.

„La această oră sunt într-o ședință cu guvernul român. Mesajul meu pentru ei este că România se află la răscruce: fie alege să respecte și să apere principiile democratice în acord cu normele statului de drept, fie alege calea iliberală. Îi voi încuraja să facă prima alegere, dar dacă vor opta pentru cea de-a doua mesajul meu e clar: nu în numele nostru și mai ales nu cu numele nostru!”, a scris Verhofstadt, pe contul lui de Facebook.

Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, membru în coaliția de guvernare alături de PSD, face parte la nivel european din ALDE.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.