Iese cu scântei? V.V. Dăncilă refuză să îl demită pe Tudorel! Paralel, Dragnea s-a arătat în schimb vizibil iritat de ultimile mişcări ale lui Toader cu privire la ordonanţe

Votul la moțiunea împotriva lui Tudorel Toader se amână din nou. Acesta fusese programat pentru miercuri, după ce luni fusese reprogramat pe motiv că ministrul Justiției nu poate ajunge la Senat. Amânarea apare în contextul în care Viorica Dăncilă a discutat în cursul zilei de azi, la Guvern, cu ministrul Justiței Tudorel Toader. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro că Viorica Dăncilă nu vrea să propună înlocuirea ministrului Justiției și va lăsa decizia în seama partidului la următoarea ședință CEX. Miercuri este programată o nouă ședință de Guvern.

Ministrul Justiției a avut marți o discuție, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă.

“Premierul nu vrea să-l remanieze pe Tudorel Toader, iar acesta nu va semna nicio ordonanță. Situația se va tranșa în ședința Comitetul Executiv”, susțin sursele Hotnews.ro.

Refuzul premierului nu este o surpriză, în condițiile în care în interiorul PSD se știe de mica opoziție pe care acesta o face liderului partidului. Reamintim că anul trecut, în ședința CEX, Dăncilă s-a opus și a refuzat să voteze retragerea sprijinului politic pentru Paul Stănescu.

Opoziția premierului nu schimbă însă cu mult situația lui Tudorel Toader pentru că Dragnea deține controlul în Comitetul Executiv și poate controla votul privind retargerea sprijinului politic pentru acesta.

În acest nou context s-a amânat și dezbaterea moțiunii simple depuse de Opoziție împotriva lui Tudorel Toader. Anunțul amânării a fost făcut de senatorul PSD Nicolae Moga, fără alte precizări, înainte de a intra în biroul lui Liviu Dragnea, la discuții. Ulterior, Moga a revenit cu explicații, motivând că dezbaterea se amână pentru că nu se poate întruni cvorumul de ședință. “Sunt foarte mulți senatori plecați în delegații externe și nu se va întruni cvorumul necesar. Dezbaterea și votul vor fi reprogramate pentru luni”, a explicat senatorul PSD.

De precizat este că amânarea dezbaerii moțiunii are loc și în contextul în care miercuri este programată ședință de Guvern, iar la Curtea Constituțională se dezbate sesizarea pe completurile specializate, făcută de Florin Iordache.

Liviu Dragnea a declarat luni seară, într-o emisiune la România TV, că Viorica Dăncilă este cea care va decide ce se va întâmpla cu Tudorel Toader. Reamintim că social-democrații și Liviu Dragnea sunt nemulțumiți de ministrul Justiției, pentru că a refuzat să promoveze în ședința de Guvern de săptămâna trecută OUG privind codurile penale și completurile.

Citeşte şi http://dc360.ro/elementor-12010/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.