- Advertisement -
Acasă Politica Ii paste zile fripte pe tigani! Seful Garzii de Mediu: "Arderea unui...

Ii paste zile fripte pe tigani! Seful Garzii de Mediu: „Arderea unui camion de deşeuri sau arderea pe câmp trebuie să devină infracţiuni din punctul nostru de vedere altfel mergem să amendăm la nesfârşit, ştim că foarte multe din aceste persoane poate nu au nici acte de identitate, dacă le dăm amendă niciodată nu va fi plătită şi rămânem cu nişte amenzi date fără ecou”

- Advertisement -

Vesti foarte proaste pentru tigani, acestia vor trebuie sa se rezume la mai putine activitati ilegale. Seful Garzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anuntat joi seara ca arderea unui camion de deseuri sau arderea pe camp trebuie sa devină infractiuni. Fara sa le spune pe nume, seful Garzii de Mediu a declarat ca persoanele care obinsnuiesc sa comita astfel de ilegalitati sunt persoane care nu poseda aproape nicidoata asupra lor acte de indetitate. Octavian Berceanu a spus ca in aceste conditii amenzile sunt fara rost deoarece acestea nu vor fi platite niciodata, asa ca vrea masuri mai dure.

„Trebuie să avem o Gardă de Mediu cum se întâmplă în ţările occidentale, în Italia, unde îţi e frică mai mult de Garda de Mediu decât de Poliţie în sine şi acolo trebuie să ajungem”, a explicat Berceanu.

„Cred că în următoarea sesiune parlamentară se întâmplă şi modificarea Gărzii de Mediu, restructurarea instituţiei şi modificări legislative care să ne permită o mişcare mai bună în teren şi legi mai drastice. Sunt poate lucruri care astăzi sunt sancţionate ca şi contravenţii, depozitările ilegale pe câmp, în restul Europei ele sunt infracţiuni şi e o diferenţă destul de mare din punctul de vedere al infracţionalităţii de mediu”, a adăugat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

 

„Arderea unui camion de deşeuri sau arderea pe câmp trebuie să devină infracţiune din punctul nostru de vedere altfel mergem să amendăm la nesfârşit, ştim că foarte multe din aceste persoane poate nu au nici acte de identitate, dacă le dăm amendă niciodată nu va fi plătită şi rămânem cu nişte amenzi date fără ecou. Mai mult, amendăm primăriile, nu e nicio plăcere să amendezi primăriile pentru că plăteşte contribuabilul, pentru Primăria Sectorului 6 amendată eu plătesc şi cei care locuim acolo, la fel se întâmplă şi la Constanţa. Între timp foarte mulţi primari din România nu fac nimic pentru colectarea selectivă, nu fac nimic pentru a denunţa depozitările ilegale, ba din contră, îi găsim generând aceste gropi ilegale de deşeuri. Până nu punem presiune şi pe primari nu vom rezolva foarte multe din probleme. Amenda pentru un primar e undeva la 500 de lei”, a mai declarat Octavian Berceanu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here