Ilan Laufer a fost recuperat de Dăncilă: După ce l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism pentru că nu l-a numit ministru, a primit postul de consilier onorific al premierului

Ilan Laufer, propus luna trecută de PSD pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării și respins de președintele Klaus Iohannis, a anunțat luni că a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. Laufer a stârnit un val de reacții critice după ce la acuzat pe șeful statului că este antisemit din cauză că nu l-a numit membru al Guvernului.

Ilan Laufer și-a anunțat pe Facebook numirea în echipa premierului:

  • Bună seara, dragi români. Mă simit onorat și mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat, echipei condusă de Premierul Viorica Dăncilă. Îmi voi folosi toată experiența acumulată, atât în funcția de secretar de stat cât și în demnitatea de ministru, pentru a fi alături de echipa guvernamentală, mai ales în contextul actual al preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului UE. Mulțumesc doamnei Prim Ministru, PSD, Organizației Județene Neamț a PSD, tuturor celor care m-au susținut în proiectele în care am fost implicat și mi-au acordat încrederea lor. Rămâneți aproape! ??#unitate #Romania??

Bună seara, dragi români.Mă simit onorat și mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat,…

Publicată de Ilan Laufer pe Luni, 17 decembrie 2018

Pe 20 noiembrie, Ilan Laufer a declarat, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul. Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”. Deși a citit declarația, Laufer a încurcat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei (detalii aici).

Acuzațiile sale la adresa președintelui Iohannis au stârnit un val de reacții negative, de dezaprobare și de delimitare din partea directorului Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian, din partea preşedintelui Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, din partea  intelectualilor evrei din România, a Centrului pentru Combaterea Antisemitismului, a reprezentantului comunităților evreiești din România în Parlamentul de la București, Silviu Vexler și a istoricului Radu Ioanid, directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internationale la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

Inclusiv Liviu Dragnea a susținut că se delimitează de declarațiile făcute de Laufer (detalii aici).

Citește și Ion Iliescu: ”PSD trăiește cea mai gravă criză politică a sa. Problemele juridice ale lui Liviu Dragnea au creat fracturi interne în partid”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.