- Advertisement -
Acasă Noutati interne Ioan Niculae s-a intors in tara sa isi execute pedeapsa de 5...

Ioan Niculae s-a intors in tara sa isi execute pedeapsa de 5 ani de inchisoare! Controversatul om de afaceri a fost arestat in urma cu scurt timp pe Aeroportul Otopeni

- Advertisement -

Controversatul om de afaceri Ioan Niculae, a ajuns in urma cu scurt timp in Romania, unde a fost ieri condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Acesta a fost arestat imediat ce avionul cu care a ajuns in tara a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Reamintim ca Ion Niculae are de ispasit o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare, acesta fiind acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoționale (brelocuri, post-it-uri și standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

„Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, au mai susținut procurorii.

Circuitul financiar de spălare a banilor proveniți din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inițiat și coordonat de Ioan Niculae ar fi avut ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei și impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here